dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
0
(0)

Minister Mathoera: Defensie op schema, achterstanden ingehaald

lees ook ...

Politie arresteert tweede ontvluchtte arrestant Firozkhan

De politie van het bureau Albina hebben de tweede ontvluchte arrestant Firozkhan Sherberg kunnen arresteren en aanhouden. Hij is overgedragen aan de politie van Groningen. De arrestant zag op 14 mei k...

Het ministerie van Defensie heeft 203 militairen bevorderd naar een hogere rang tijdens een ceremonie op maandag 23 oktober 2023 in de Memre Boekoe Kazerne. Minister Krishnakoemarie Mathoera zegt dat het ministerie aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt en de achterstanden heeft ingelopen. Enkele officieren moeten nog bevorderd worden, maar de procedure hiervoor wordt voortgezet.

Het ministerie streeft ernaar het personeel te motiveren en competent te maken door loopbaankansen te bieden en zo het vertrek uit het leger te verminderen. Om in aanmerking te komen voor bevordering, moeten officieren voldoen aan wettelijke criteria, zoals het bekleden van een specifieke functie en een bepaald aantal jaren in die rang hebben gediend. Daarnaast is een succesvolle afronding van de opleiding vereist.

Op basis hiervan wordt een voordracht gedaan, waarna de bevelhebber goedkeuring verleent om over te gaan tot de bevorderingsprocedure. Deze keer zijn ook 5 officieren bevorderd tot een hogere rang, naast een aantal manschappen.

Minister Mathoera benadrukte opnieuw het belang van het personeel binnen de organisatie. “Het ministerie biedt ruimte om te groeien door middel van opleidingen waarmee de manschappen kennis en vaardigheden kunnen ontwikkelen,” zei de bewindsvrouw.

Volgens de minister bepaalt de kwaliteit van elke individuele militair de gezamenlijke kwaliteit van de hele defensieorganisatie. Ze voegde eraan toe: “We willen versnelde opleidingen organiseren om de mensen competent te maken, zodat de groei niet stagneert en de besten de kans krijgen om naar de top te stijgen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinister Mathoera: Defensie op schema, achterstanden ingehaald