vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Defensie wil Kustwacht weer onder haar beheer

lees ook ...

Santokhi: Postponing oil output won’t cause projects t...

Staatsolie's declaration that Suriname will not engage in offshore oil production before 2027 has not perturbed President Chan Santokhi. This, based on a number of factors that have emerged from the c...

Minister Krishna Mathoera van Defensie ziet graag dat de Kustwacht weer onder het beheer komt van haar departement. Er komen gesprekken om verandering hierin te brengen. Nu valt het onder het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). Tijdens de besprekingen tussen Defensieminister Krishna Mathoera en haar Nederlandse collega Anna Bijleveld-Schouten is ook de Kustwacht aan de orde gekomen.

De ondertekende intentieverklaring over de hernieuwde samenwerking heeft betrekking op diverse gebieden van Defensie, waaronder technische assistentie op het gebied van organisatieontwikkeling aan de Surinaamse Kustwacht.

Volgens de bewindsvrouw heeft president Chandrikapersad Santokhi eerder ook benadrukt dat er mogelijkheden bekeken moeten worden om de Kustwacht weer onder de hoede van Defensie te brengen. “Nu al werken we samen met de Kustwacht. Het is dus belangrijk om de clusteren om goed om te gaan met de middelen die wij hebben en niet te verspillen”, aldus de minister.

Minister Bijleveld voegde eraan toe dat soortgelijk discussiepunt ook in Nederland is geweest. “Vier jaar geleden is de Kustwacht Carib van de begroting Binnenlandse Zaken weer naar de begroting van Defensie overgegaan en we hebben daar de afgelopen jaren hard aan gewerkt om een professionaliseringsslag in te maken. Dat is dichtbij de regio, dus daar kunnen we in samenwerking ook veel aan doen”, benadrukte Bijleveld-Schouten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDefensie wil Kustwacht weer onder haar beheer