donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

Defensie werkgroep presenteert aanbevelingen toelagen

lees ook ...

Frangie onthult: overvloed aan valuta en handelsdynamiek in ...

Volgens Eblein Frangie, de directeur van Finabank, is er momenteel een overschot aan valuta op de markt. Hij legt uit dat de banken hun koersen baseren op de tarieven die worden vastgesteld door de Ce...

Tijdens een op 14 maart 2022 belegde persconferentie, heeft Directeur Sherif Abdoelrahman, voorzitter van de werkgroep “Inventarisatie van alle toelagen van het ministerie van Defensie”, aanbevelingen hieromtrent gedaan. De werkgroep bestaat verder uit: luitenant-kolonel D. Duurham (ondervoorzitter), eerste-luitenant E. Hoft (secretaris), majoor M. Aniroedh (lid), majoor J. Kemp (lid), kapitein J. Geysvliet (lid) en M. Hoogdorp (lid).

Deze werkgroep is op vrijdag 23 juli 2021 door minister Krishnakoemarie Mathoera geïnstalleerd. De werkgroep moet alle toelagen bij het ministerie van Defensie inventariseren, een overzicht produceren van alle rechthebbende personeelsleden, voorstellen doen met betrekking tot het aanpassen of het afbouwen van diverse toelagen aan personeelsleden en de informatie die uit het onderzoek voortvloeit uitwerken en presenteren aan de minister van Defensie.

Tijdens het onderzoek naar alle toelagen binnen het Defensie-apparaat bleek dat er sprake is van 47 soort toelagen, waarvan 24 defensie toelagen zijn en 23  overheidsbrede toelagen. De overheidsbrede toelagen zijn van toepassing op alle 17 ministeries.

Op de betaalrol over de maand augustus 2021 van het Centraal Bureau Mechanische Administratie (CEBUMA) bleek dat in totaal 4.466 personeelsleden van het ministerie van Defensie ongeveer SRD 3,9 miljoen aan toelagen ontvangen. Door de Defensie werkgroep zijn er een aantal aanbevelingen gedaan.

De aanbevelingen zijn: 1. Het verminderen van het aantal toelagen door het stopzetten van dubbele, niet gebruikte en geëxpireerde toelagen. 2. Het opzetten van een gedegen controle-mechanisme op gepleegde mutaties of ze op tijd en correct worden doorgestuurd naar het Centraal Kantoor. 3. Gepleegde mutaties moeten binnen dertig werkbare dagen doorgestuurd worden naar het Centraal Kantoor. 4. Informatiecampagnes opzetten om het personeel te informeren over de toelagen waarop zij recht hebben. 5. Toelagen uitdrukken in vaste percentages van de bezoldiging. 6. Op reguliere basis overleg met het operationele, zodat alle veranderingen doorgegeven en verwerkt kunnen worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDefensie werkgroep presenteert aanbevelingen toelagen