dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Nationaal Leger voert controle op met operatie ‘Marbonsu’

lees ook ...

Brandstofprijzen in Suriname weer aangepast

Afgelopen nacht zijn de brandstofprijzen in Suriname weer aangepast. aan de pomp moet voor ongelode brandstof SRD 26,76 worden betaald. Dit betekent een verhoging van SRD 1,88 per liter. Diesel gaat v...

Het ministerie van Defensie, met name het Nationaal Leger (NL), gaat de controle in de districten Paramaribo, Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini de komende dagen opvoeren. Deze legeroperatie wordt ondersteund door het Korps Politie Suriname (KPS), de Kustwacht en de Dienst ‘s Lands Bosbeheer (LBB) onder de naam Operatie ‘Marbonsu’.

De operatie, die op 7 december van start is gegaan, heeft te maken met het verhogen van de veiligheid in het algemeen met de focus voornamelijk op de aanpak van de illegaliteit. “Vooral in het binnenland zien we dat landgenoten, ondernemers en bedrijven slachtoffer worden van gewapende overvallen”, benadrukt plaatsvervangend legerbevelhebber, luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen.

Door landelijk de presentie te vergroten wordt het overheidsgezag verhoogd. Ook wordt de paraatheid en operationaliteit van het leger vergroot. Het Nationaal Leger zal regelmatig operaties uitvoeren om haar missie, om Suriname te beschermen, inhoud te geven.

Met het verhogen van de veiligheid kunnen illegale activiteiten worden ontmoedigd, natuurlijke hulpbronnen worden beschermd en productiebedrijven rustig produceren. Dit is ook één van de beleidsgebieden opgenomen in het Beleidsplan 2021-2026 dat in mei van dit jaar door minister Krishna Mathoera is gepresenteerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNationaal Leger voert controle op met operatie 'Marbonsu'