vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Defensie verrijkt met cyberanalisten

lees ook ...

Regering laat weer zien geen dag vooruit te kunnen denken

De prijs voor een busrit is op 14 maart door de overheid ingaande diezelfde datum aangepast, nadat de verhoging geind werd zonder dat de overheid deze oficieel had bekendgemaakt.  De busprijzen zij...

Vrijdag jongstelede zijn er certificaten uitgereikt aan 13 manschappen van het nationaal leger, die de training cyberanalist hebben afgerond. De cursus is een jaar lang verzorgd door het bedrijf ITPH Academy uit Nederland in samenwerking met Interpoint Caribbean aan 16 personen. Het ministerie vindt partnerschappen aangaan met soortgelijke bedrijven noodzakelijk. Trainingen zijn een beleidsprioriteit van het departement voor het nationaal leger.

“Belangrijke informatie moet door Defensie worden beveiligd. Informatiesystemen zouden kunnen worden gesaboteerd en gemanipuleerd, daarom is het onze taak bescherming te bieden.” Zo gaf de bewindsvrouw Krishnakoemarie Mathoera  de achterliggende reden voor de cursus cyberanalist door tijdens de uitreiking van de certificaten. Mathoera is ingenomen met de goede samenwerking.

Drie leden hebben de eindstreep niet gehaald. Tijdens de training moest men verschillende uitdagingen overbruggen, zoals slechte toegang tot internet en onvoldoende tijd om opdrachten af te ronden. Zij drukte de geslaagden op het hart om zich positief op te stellen.

De minister wees op  het digitale, die de hele wereld met elkaar verbind.  Social media, die zowel positief of negatief kan zijn, is daarbij niet te onderschatten. Deze dingen hebben haar aandacht.

Ook defensie-directeur Sherif Abdoelrahman benadrukte  de rol van de digitale wereld. Toch kan de toepassing van het internet een gevaar  vormen voor de staatsveiligheid.

Bron foto: De Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDefensie verrijkt met cyberanalisten