maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
5
(1)

Defensie Nederland traint overheidsfunctionarissen op gebied van protocol

lees ook ...

Advocaat 8 december strafproces anticipeert op afloop

Op 20 december verwacht Hugo Essed, de advocaat van nabestaanden in het 8 december strafproces, niets anders dan een veroordeling van de verdachten, gevolgd door gevangenisst...

Het ministerie van Defensie in Nederland biedt een driedaagse training aan op het gebied van protocol. Tijdens deze training zullen functionarissen van het ministerie van Defensie en diverse andere overheidsinstituten hun kennis vergroten tijdens op het gebied van protocol. Dit is een van de resultaten van de hernieuwde defensiesamenwerking tussen Suriname en Nederland, waarvoor in april vorig jaar een intentieverklaring werd ondertekend.

Tijdens deze Protocol-training zullen er adviezen worden gegeven over de planning, maar ook over de uitvoering bij staatsbezoeken, werkbezoeken en eventueel grote herdenkingen of vieringen. Hierdoor kan er verder gewerkt worden aan de professionaliteit. “Het is heel erg belangrijk om te beseffen dat Defensie de uitvoering doet van het ceremonieel gedeelte, waarbij de volksliederen worden afgespeeld, een erewacht wordt geformeerd en de begeleiding vanuit de luchthaven naar het hotel of andere locatie wordt gedaan.

Maar alles wat daaromheen zit, waaronder BIBIS (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking) en het Kabinet van de President, moet met elkaar samengaan. Dat is essentieel bij protocol”, zegt luitenant-kolonel Thijs Jansen. Hij is hoofd ceremonieel protocol en militair muziek bij het Nederlandse ministerie van Defensie. Volgens de Nederlandse protocolofficier gaat het niet om een éénmalige training. De bedoeling is dat er ook periodiek onlinelessen zullen worden verzorgd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDefensie Nederland traint overheidsfunctionarissen op gebied van protocol