vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
5
(1)

Defensieminister ontvangt Braziliaanse leger delegatie

lees ook ...

Ex-Jungle Commando strijder Brielle ziet heksenjacht tegen b...

Ex-Jungle Commando-strijder Siegfried Brielle heeft reden om te twijfelen aan de oprechtheid van de case tegen Joël Martinus bekend als ‘Bordo’. Een complete heksenjacht is geopend om de blakaman uit ...

Generaal Augusto Heleno Ribeiro Pereira, hoofd van ‘the Institutional Security Bureau’ van de Braziliaanse president, heeft van 2 en 3 september 2021 een bezoek gebracht aan Suriname. Naast Heleno bestond deze toplegerdelegatie verder uit admiraal Flavio Augusto Viana Rocha, generaal Eduardo Antonio Fernandes, commandant Ricardo Ibsen Pennaforte de Campos en kolonel Abelardo Prisco de Souza Neto.

De delegatie werd vrijdagochtend voor kennismaking door minister Krishna Mathoera ontvangen op het ministerie van Defensie, waarna er ook een ontmoeting met de leiding van het Nationaal Leger (NL) plaatsvond in de Memre Boekoe Kazerne. Na de ontmoeting met de waarnemend bevelhebber van het NL, kolonel Henri van Axeldongen, kreeg de delegatie ook een rondleiding in het legermuseum.

Minister Mathoera benadrukt dat ook de samenwerking met de Braziliaanse defensieorganisatie heel erg belangrijk is. “Met Brazilië hebben wij een jarenlange samenwerking. De meeste van onze officieren worden ook getraind in Brazilië. Binnen Latijns-Amerika zijn wij het land die de meeste trainingsplaatsen krijgt aangeboden van Brazilië”, benadrukt de bewindsvrouw. De afgelopen maand is ook de nieuwe Braziliaanse ambassadeur, Raphael Azeredo, op bezoek geweest bij de minister.

Tijdens dit bezoek heeft de diplomaat namens zijn regering plusminus 16 trainingsplaatsen aangeboden aan Defensie Suriname. “Defensiesamenwerking is heel erg belangrijk, omdat wij in een wereld leven die onvoorspelbaar is. Dat heeft Covid-19 al bewezen. Dus de uitdagingen, dreigingen en risico’s zijn anders”, aldus de minister.

Jaarlijks vindt ook de “Regional Military Interchange Meeting” (RRIM) plaats tussen Suriname en Brazilië. Tijdens deze bijeenkomsten worden diverse militaire onderwerpen besproken zoals: trainingen, werkbezoeken, deelname aan gezamenlijke operaties en deelname aan militaire activiteiten zoals parades. Afhankelijk van de goedgekeurde voorstellen tijdens de RRIM wordt een jaarschema opgesteld en wordt er een gedegen planning voor de uitvoering voorbereid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDefensieminister ontvangt Braziliaanse leger delegatie