maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

Defensie lanceert eigen begrafenisfonds voor personeelsleden

lees ook ...

Nierdialysepatiënten trekken aan de bel

Nierdialysepatiënten bevinden zich nu in een levensbedreigende situatie door de actie van de verpleegkundigen. Ze kunnen niet meer optimaal worden behandeld, terwijl de verzekering niet alle kosten va...

Met de oprichting van de Stichting Uitvaartverzorging Defensie (Stg. UD) is er nu een eigen begrafenisfonds beschikbaar voor zowel actieve als gepensioneerde personeelsleden van het ministerie van Defensie. Minister Krishna Mathoera van Defensie noemde de lancering van het fonds “een bijzonder moment voor onze defensieorganisatie en personeelsleden”, waarbij de focus ligt op het bieden van een waardige uitvaart en het wegnemen van zorgen bij nabestaanden.

Zowel militairen, burgerpersoneel als gepensioneerden hebben de mogelijkheid om zich vrijwillig te registreren door een formulier in te vullen. Hierbij wordt maandelijks een bedrag van SRD 100 ingehouden, waarmee een basisuitvaartpakket ter waarde van maximaal SRD 40.000 wordt gefinancierd bij overlijden. Het ministerie heeft ook bijgedragen met een startkapitaal van SRD 100.000. Minister Mathoera heeft dit initiatief al sinds haar aantreden in 2020 nagestreefd en moedigt andere ministeries aan om soortgelijke fondsen op te zetten.

De kosten van begrafenissen en crematies zijn de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen, terwijl de behoefte aan ondersteuning van nabestaanden blijft groeien. Tot op heden bood Defensie nabestaanden een bedrag van SRD 5.000, wat volgens de minister ontoereikend is gebleken. Het nieuwe begrafenisfonds is bedoeld om dit hiaat op te vullen, gezien het ontbreken van wettelijke voorzieningen voor natuurlijke doodsoorzaken of andere gevallen waarbij militairen komen te overlijden buiten de dienst. Dit initiatief biedt dus een welkome ondersteuning voor personeelsleden en hun families in tijden van verlies.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDefensie lanceert eigen begrafenisfonds voor personeelsleden