maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

Defensie huldigt zestig gepensioneerden

lees ook ...

MOU zal de natuur beter beschermen

Conservation International Suriname voert een programma uit om de biodiversiteit te beschermen. Hiervoor heeft de organisatie medewerking nodig van de ministeries van Grondbeleid en Bosbeheer, alsook ...

Defensie heeft vandaag zestig gepensioneerden gehuldigd.  De groep bestaat uit zowel burgers als militairen die hun diensten hebben verleend aan het ministerie. Minister Krishna Mathoera van Defensie sprak met lof over de gepensioneerden en dankte voor hun trouw, doorzettingsvermogen, kracht en inzet aan land en volk, namens de overheid. Zij onderstreepte het belang van het personeel  voor de defensieorganisatie. Dit werd in een persbericht meegedeeld.

“Woorden schieten tekort om jullie te bedanken. Het minimale wat wij wel kunnen doen, is stilstaan en memoreren wat u heeft betekent voor land, volk en de defensieorganisatie”, zei de bewindsvrouw. Aanvankelijk lag het in de bedoeling om in totaal 61 gepensioneerden op deze bijzondere dag te huldigen. Echter is één persoon heengegaan.

“Voor ons is de waardering en erkenning van onze mensen ontzettend belangrijk en wij gaan er alles aan doen om dat te blijven geven. Ik weet dat er een achterstand is. Ook in het toekennen van medailles voor mensen die jarenlang hebben gewerkt”, volgens minister Mathoera. Medailles zijn vanaf 2014 niet meer verstrekt, maar het ministerie is haar mensen niet vergeten. Een lijst is gemaakt van degenen die aanspraak maken hierop. Dit jaar zal er nog geprobeerd worden om een deel van de medailles uit te reiken. In 2022 zullen de overige mensen, die in aanmerking komen  een medaille uitgereikt krijgen . “Wij zullen als leiding van het ministerie alles in het werk stellen om u, datgene te geven waarop u rechtens aanspraak maakt. Wij gaan geen enkel excuus accepteren”, verzekerde de minister.

Luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen, plaatsvervangend bevelhebber van het Nationaal Leger (NL),  bedankte ook de gepensioneerden voor hun geleverde bijdrage. Enkele  gepensioneerde militairen hebben zelf de jongere generatie van militairen helpen vormen. Kioe A Sen behoort ook tot deze groep van jonge generatie militairen. “Wij van de jonge generatie zullen bouwen op uw fundament”, aldus de plaatsvervangend bevelhebber. Alle gepensioneerden mochten een pin, oorkonde en  envelop in ontvangst nemen. Minister Mathoera gaf te kennen dat dit gezien moest worden als een teken van erkenning en appreciatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDefensie huldigt zestig gepensioneerden