maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
5
(1)

Defensie geeft geen informatie over diefstal wapens

lees ook ...

Chinees kennismakingsbezoek aan parlement versterkt goede ba...

Op donderdag 7 december 2023 bracht Ai Ping, de vicepresident van de Chinese Association for International Understanding (CAFIU), een kennismakingsbezoek aan De Nationale Assemblee in Suriname. De del...

Het ministerie van Defensie zegt geen mededelingen te kunnen doen over een lopend onderzoek en of een reeds ingestelde vervolging. Het Openbaar Ministerie (OM) is met uitsluiting van elk ander orgaan verantwoordelijk voor de opsporing en belast met de vervolging van alle strafbare feiten.

Naar zeggen van minister Krishnakoemarie Mathoera is er een speciaal team, bestaande uit politieambtenaren en leden van de militaire politie onder leiding van het OM, belast met het onderzoek van de gestolen wapens en munitie van het Nationaal Leger uit de wapenkamer van ex-president Desi Bouterse. “En daar kan de uitvoerende macht zich niet mee inlaten. Om het belang niet te schaden. Inlichtingen en informatie die kunnen leiden tot oplossing van de zaak of tot het vinden van de wapens worden doorgeleid naar het team”, zegt de minister.

Mathoera benadrukt dat conform artikel 9 van de Vuurwapenwet, het verboden is een vuurwapen voorhanden te hebben zonder daartoe bevoegd te zijn. Ook handgranaten horen daarbij. Wapens in handen van personen, die daartoe niet gerechtigd zijn, vormen een ernstig gevaar voor de veiligheid. Alle opsporingsambtenaren hebben de plicht om illegale wapens op te sporen, maar ook elke burger heeft er belang bij om hieraan bij te dragen. Ze roept een ieder op om elke informatie over de gestolen wapens of welk ander illegaal wapen terstond ter kennis te brengen van opsporingsambtenaren en of het Openbaar Ministerie.

De Minister benadrukt dat de regels en procedures met betrekking tot wapens van het Nationaal leger zijn aangescherpt. Alle wapens en munitie die nog overgebleven waren in de wapenkamer van de ex-president zijn enkele maanden terug al opgehaald door de Militaire Politie (MP).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDefensie geeft geen informatie over diefstal wapens