woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Defensie eert 50 militairen met gouden medailles voor langdurige toewijding

lees ook ...

Suriname December 2023: Spannend en droevig

Terwijl we nog steeds aan het bekomen zijn van de schrik die de dood van 15 goudzoekers in een mijnramp ons aanjoeg, is het enige positieve dat hierover te melden valt dat de regering met name ministe...

Op vrijdag 10 november werden 50 militairen door het ministerie van Defensie onderscheiden met gouden medailles voor hun langdurige toewijding. De decoraties werden uitgereikt aan militairen die respectievelijk 25, 30 en 35 jaar trouwe dienst hebben verleend aan het land en volk. Minister Krishna Mathoera van Defensie benadrukte dat deze erkenning een rechtvaardige waardering is voor de buitengewone moed, toewijding en dienstbaarheid van de gedecoreerde militairen.

Volgens de minister betreft het hier een inhaalslag, waarbij echter nog zo’n 1100 personen op hun beurt wachten om een gouden medaille te ontvangen. Vanwege financiële beperkingen is dit momenteel niet in één keer mogelijk. Mathoera verzekert echter dat de medailles zullen worden uitgereikt zodra de middelen beschikbaar zijn, en benadrukt dat niemand vergeten zal worden.

De bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Werner Kioe A Sen, bedankte de onderscheiden militairen voor hun toewijding en dienst aan de republiek Suriname. Hij prees hun keuze om ondanks talloze uitdagingen loyaal te blijven aan de defensieorganisatie, waarbij zij vaak hun leven op het spel zetten.

Kioe A Sen, zelf een militair met meer dan 25 dienstjaren, erkende de moeilijkheden waarmee zij geconfronteerd zijn, inclusief uitdagingen in het binnenland, langs de grenzen, verleidingen en gevaren, evenals de langdurige scheiding van gezin en familie. Hij beschouwt deze militairen als rolmodellen voor jongeren die zich zullen moeten inzetten voor de opbouw van het land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDefensie eert 50 militairen met gouden medailles voor langdurige toewijding