dinsdag 25 juni 2024
24.8 C
Paramaribo
25.5 C
Amsterdam
0
(0)

Defensie brengt meer balans in eigen begroting

lees ook ...

Suriname bereikt Tier-1 status in mensenhandelrapport van de...

Na jaren van wisselende beoordelingen tussen Tier-3 en Tier-2 in het jaarlijkse mensenhandelrapport van de Amerikaanse regering, heeft Suriname dit jaar voor het eerst de Tier-1 status berei...

Het ministerie van Defensie wilde balans brengen op haar begroting en dat is ook gerealiseerd, zegt minister Krishnakoemarie Mathoera. De bewindsvrouw legde tijdens een persconferentie uit dat het ministerie op een punt zat waarbij 83 procent van de begroting naar  personeelskosten ging en 17 procent voor overige zaken.

Die balans is een beetje veranderd doordat er premium SZF-verzekering is toegekend aan de militairen. “Dat betekent extra kosten. De balans is nu ongeveer 85 procent personeelskosten en 15 procent voor personeel”, aldus de defensieminister. Ze geeft aan dat uit de SRD 657 miljoen begroting van vorig jaar SRD 635 miljoen is gegaan naar personeelskosten alleen. Inbegrepen is de 25 procent salarisverhoging, die ook ervoor heeft gezorgd dat de personeelskosten zijn gestegen.

Aan operationele kosten is SRD 65 miljoen besteed; SRD 575.000 aan inventaris; SRD 2.500.000 aan transportmiddelen en aan programma’s bijkans SRD 3 miljoen. Minister Mathoera zegt dat in 2022 de begroting ietwat is overschreden, zeker op personeelskosten, maar dat het ministerie van Financiën en Planning is ingekomen.

Voor wat de personeelskosten betreft gaf de bewindsvrouw verder aan dat vorig jaar ook de toelages van de ex-militairen zijn verhoogd, zowel de resocialisatie- als invaliditeitstoelage. Uit de groep zijn tien mannen aan een baan geholpen en is er een aantal trainingen aan de ex-militairen verzorgd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDefensie brengt meer balans in eigen begroting