zaterdag 13 juli 2024
27 C
Paramaribo
14.4 C
Amsterdam
1
(1)

Defensie bereidt wet op biologische wapens voor

lees ook ...

NH lanceert watermissie in Boven-Saramacca en Boven-Suriname...

Schoon en veilig drinkwater is van vitaal belang voor de gezondheid en het welzijn van de mens. In lijn met het zesde Duurzame Ontwikkelingsdoel (SDG 6) van de Verenigde Naties, dat streeft naar toega...

Minister Krishnakoemarie Mathoera meldde tijdens de maandelijkse persconferenties van Defensie op maandag 14 maart dat het ministerie een wet op biologische wapens in voorbereiding heeft. Suriname is lid van verschillende internationale verdragen die te maken hebben met non-proliferatie en ontwapening.

De minister gaf aan dat wij ook zullen moeten voldoen aan de gestelde eisen. In dit kader wordt er op 16 en 17 maart een workshop georganiseerd door het ministerie van Defensie in samenwerking met de United Nations. Tijdens deze tweedaagse sessies zal de nadruk gelegd worden op het gebruik van massa vernietigingswapens oftewel Nucleaire, biologische en chemische wapens en hun bestanddelen.

Minister Mathoera vindt het daarom heel belangrijk dat Suriname wetgeving heeft, die het gebruik van deze wapens verbiedt. Zij geeft aan dat er reeds een wet met betrekking tot chemische wapens ter goedkeuring is ingediend bij De Nationale Assemblee (DNA). Ook worden er samen met de Verenigde Naties (VN), lokale en internationale stakeholders en verschillende ministeries, voorbereidingen getroffen voor een conceptwet voor het verbieden van biologische wapens.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDefensie bereidt wet op biologische wapens voor