donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

Defensie beloont militairen voor decennium aan dienst

lees ook ...

Ziekenhuizen Paramaribo fuseren voor kwaliteitszorg

De  ziekenhuizen in Paramaribo moeten fuseren om optimaal te kunnen functioneren en beter zorg te garanderen. Dit heeft president Santhoki meerdere keren naar voren gebracht. Kort voor de wekelijkse v...

Het ministerie van Defensie heeft 80 actieve militairen gedecoreerd. Deze militairen hebben respectievelijk 10 en 15 jaar trouw hun diensten verleend aan land en volk. “Het is een erkenning waarop ze recht hebben. Ik roep het personeel op om momenten te creëren, mogelijkheden te zoeken en om een inspiratie te zijn voor anderen. Dat het militair beroep in haar vaandel moedigheid en heldhaftigheid meevoert”, zei minister Krishna Mathoera van Defensie.

De bewindsvrouw benadrukte dat zij waardering en respect zal blijven hebben voor het werk van de militairen en zich daarom zal blijven inzetten om de achterstanden in het uitreiken van medailles in te lopen. De minister legde ook de nadruk op het aspect van betrokkenheid van het personeel binnen de organisatie.

“Betrokkenheid betekent je functie vervullen met passie, met liefde, verantwoordelijkheid nemen, energie hebben, toewijding hebben en loyaal zijn aan de regels van je organisatie. Dat is betrokkenheid. Het is verantwoordelijkheid nemen. Het is niet wachten op wat anderen voor je gaan doen, maar het is zelf initiatief nemen. Het is actie ondernemen, het is proactief zijn naar je eigen organisatie”, aldus de minister.

Volgens de bevelhebber van het Nationaal Leger, Kolonel Werner Kioe A Sen, is het conform de grondwet de taak van het Nationaal Leger om de soevereiniteit en territoriale integriteit van Suriname te verdedigen tegen buitenlandse gewapende agressie. En ook om civiele autoriteiten bij te staan bij bijvoorbeeld rampenbeheersing en toezicht op zee.

“Voor het personeel is het uitvoeren van deze taken geen eenvoudige opgave. Als defensiepersoneel wordt je blootgesteld aan heel veel gevaar. Je bent daarnaast ook heel lang weg van de familie, en je werkt dan ook onder heel hoge druk. Een ander kenmerk van ons beroep is dat ongeacht het uur van de dag, je dient als defensiepersoneel paraat te zijn om in actie te komen. En wanneer het vereist is, laat je have en goed om te komen dienen”, benadrukte de legertopman.

De bevelhebber is heel erg trots op al het personeel dat het werk jarenlang en trouw heeft gedaan. “U hebt de juiste inborst bewezen te hebben. U heeft alle uitdagingen en gevaren weten te trotseren. Maar belangrijker, u blijft kiezen om te dienen voor land en volk. We mogen er allemaal trots op zijn. 10 of 15 jaar trouw dienen zegt wel veel over onze collega’s hier. Wees een voorbeeld naar anderen binnen en buiten de organisatie”, aldus de bevelhebber.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDefensie beloont militairen voor decennium aan dienst