woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Deense ‘delegate’ kandidatuur Veiligheidsraad VN bezoekt minister Ramdin

lees ook ...

Openbaar Ministerie gaat samenwerken met Conservation Intern...

Met de ondertekening van het memorandum of Understanding zullen het Openbaar Ministerie (OM) en Conservation Internationale (CIS) samenwerken aan de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen van Suri...

Minister Albert Ramdin ontving op dinsdag 29 maart jongstleden Kristian Jensen,  vertegenwoordiger van de Deense kandidatuur voor de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Tot nu toe hebben enkel Griekenland en Denemarken zich kandidaat gesteld voor de beschikbare zetel van niet-permanent lid van de VN Veiligheidsraad.

Denemarken is in totaal vier keren niet-permanent lid van deze organisatie geweest, en wel voor het laatst in de periode 2005-2006. De Deense vertegenwoordiger, tevens voormalig minister van Buitenlandse Zaken, gaf aan dat Denemarken één van de grondleggers is van de VN en een solide voorstander van internationaal recht en multilaterale oplossingen.

De bewindsman gaf uitdrukkelijk mee dat de Surinaamse regering bereid is om de bilaterale samenwerking op het gebied van milieu en wetenschap, groene energie, ecotoerisme en de visserijsector te intensiveren. De minister erkende de inspanningen van Denemarken bij het bevorderen van klimaatdiplomatie en steun aan ontwikkelingslanden bij de overgang naar groene en duurzame ontwikkeling.

Minister Ramdin merkte op dat de hedendaagse geopolitieke realiteit hervormingen van de Veiligheidsraad noodzaakt en dat deze in het voordeel uitvallen van het gehele systeem van de Verenigde Naties. Suriname ondersteunt daarom het proces hiervan.

De minister informeerde de afgevaardigde over de ambities van Suriname voor het niet-permanent lidmaatschap van de VN Veiligheidsraad voor de periode 2043-2044.

De verkiezingen voor de kandidatuur 2025-2026 vindt plaats in juni 2024 op het hoofdkwartier van de VN in New York.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDeense 'delegate' kandidatuur Veiligheidsraad VN bezoekt minister Ramdin