woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
1
(1)

Deelname Suriname aan wereldbeurzen nodig voor ontwikkeling toerismesector

lees ook ...

Donderdag uitleg regering in DNA over prijsverhogingen

DNA leden hebben op maandag 06 februari vragen gesteld en hun bezorgdheid geuit over de effecten van de prijsverhogingen op brandstof. Minister Stanley Raghoebarsing heeft tijdens de vergadering een u...

Om de toerismesector in Suriname te ontwikkelen is er een samenwerking nodig van alle belanghebbenden. Tijdens een informatiebijeenkomst van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), het directoraat Toerisme in samenwerking met de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA), is het belang van het samenwerken benadrukt.

Tijdens de meeting zijn het toerismebeleid en toerisme projecten besproken. Directeur Toerisme, Rabin Boeddha, presenteerde de projecten welke het ministerie ten uitvoer wenst te brengen voor 2022/2023, zoals het deelnemen aan diverse wereld beurzen. Tevens werd de domeinnaam Suriname.Travel officieel door Bas Spek van Spek Management BV overgedragen aan TCT. Het ministerie zal de site uitbouwen tot dé toerisme website van Suriname.

Boeddha benadrukte het belang van de normalisatie van de nationaal en internationaal toerismesector na de klappen van de Covid-19-pandemie. “Het is zaak dat de marketing en promotie van Suriname, in public private partnership, wordt aangepakt en dat met de beschikbare middelen er maximaal rendement wordt gehaald”, aldus Boeddha. Er is reeds een raamwerk van een concept toerismewet in de maak welke zal worden ingediend in De Nationale Assemblee.

“Vanuit het ministerie van TCT is er druk uitgevoerd op het parlement dat de wet ten uitvoer komt”, zegt minister Albert Jubithana. Een van de trekkers en initiatiefnemers van de toerismewet is assembleelid Josafat Obed Kanape. De toerismewet zal ervoor zorgen dat de toerisme sector gestructureerd tot ontwikkeling kan komen,” benadrukt Kanape.

De toerismesector is hardst het getroffen door de pandemie, maar de sector moet verder, zegt SHATA-voorzitter Sylvia Ang. “Samenwerking tussen bedrijven maar ook tussen de publieke en private sector speelt hierbij een belangrijke rol” stelt de voorzitter. Minister Jubithana geeft aan dat het de taak is van de overheid om te faciliteren, maar dat voor de ontwikkeling van de sector een gezamenlijk effort nodig is. Zowel vanuit de gemeenschap, als de publieke en private sector dient inspanning te komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDeelname Suriname aan wereldbeurzen nodig voor ontwikkeling toerismesector