vrijdag 19 april 2024
30 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
1
(1)

Deelname Suriname aan wereldbeurzen nodig voor ontwikkeling toerismesector

lees ook ...

Brunswijk voorziet Boven-Suriname van 10 kg rijst per gezin

Oogsten zijn mislukt in het binnenland door de aanhoudende droogte. Dit deelde districtcommissaris (dc) Ndnepe Dinge van het bestuursressort Boven-Suriname mee aan de Ware Tijd. Daarom heeft waarnemen...

Om de toerismesector in Suriname te ontwikkelen is er een samenwerking nodig van alle belanghebbenden. Tijdens een informatiebijeenkomst van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), het directoraat Toerisme in samenwerking met de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA), is het belang van het samenwerken benadrukt.

Tijdens de meeting zijn het toerismebeleid en toerisme projecten besproken. Directeur Toerisme, Rabin Boeddha, presenteerde de projecten welke het ministerie ten uitvoer wenst te brengen voor 2022/2023, zoals het deelnemen aan diverse wereld beurzen. Tevens werd de domeinnaam Suriname.Travel officieel door Bas Spek van Spek Management BV overgedragen aan TCT. Het ministerie zal de site uitbouwen tot dé toerisme website van Suriname.

Boeddha benadrukte het belang van de normalisatie van de nationaal en internationaal toerismesector na de klappen van de Covid-19-pandemie. “Het is zaak dat de marketing en promotie van Suriname, in public private partnership, wordt aangepakt en dat met de beschikbare middelen er maximaal rendement wordt gehaald”, aldus Boeddha. Er is reeds een raamwerk van een concept toerismewet in de maak welke zal worden ingediend in De Nationale Assemblee.

“Vanuit het ministerie van TCT is er druk uitgevoerd op het parlement dat de wet ten uitvoer komt”, zegt minister Albert Jubithana. Een van de trekkers en initiatiefnemers van de toerismewet is assembleelid Josafat Obed Kanape. De toerismewet zal ervoor zorgen dat de toerisme sector gestructureerd tot ontwikkeling kan komen,” benadrukt Kanape.

De toerismesector is hardst het getroffen door de pandemie, maar de sector moet verder, zegt SHATA-voorzitter Sylvia Ang. “Samenwerking tussen bedrijven maar ook tussen de publieke en private sector speelt hierbij een belangrijke rol” stelt de voorzitter. Minister Jubithana geeft aan dat het de taak is van de overheid om te faciliteren, maar dat voor de ontwikkeling van de sector een gezamenlijk effort nodig is. Zowel vanuit de gemeenschap, als de publieke en private sector dient inspanning te komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDeelname Suriname aan wereldbeurzen nodig voor ontwikkeling toerismesector