dinsdag 3 oktober 2023
27.2 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
5
(1)

Deelcertificaat HBO bestuurskunde behaald door ambtenaren

lees ook ...

Santokhi: Courage and leadership led to the IMF’s appr...

"We have demonstrated that we can provide outcomes to the IMF by maintaining strong discipline and solid governance. We as a nation act with guts and leadership where other nations would not. After th...

De afdeling Vorming en Opleiding (V&O) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) is belast met het onderwijzen en bijscholen van ambtenaren in de bestuurlijke en administratieve werkprocessen. Op donderdag 31 maart had de uitreiking plaats van de B-1 deelcertificaten aan 39 ambtenaren, door minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken.

De minister deed een beroep op de cursisten, om tegen de achtergrond van de dynamiek van verandering waarin de samenleving zit, zich te blijven ontwikkelingen.  “Leren is meer dan ooit, voor een ieder een vereiste om zich verder te ontwikkelen in zijn of haar ambt. Leren doe je echter een leven lang, want je bent er nooit te oud voor”, stak de bewindsman de studenten een hart onder de riem. De minister hoopt dat het behalen van het deelcertificaat, een stimulans is om het diploma te behalen

Kavitadevi Gangadin, V&O coördinator toonde zich trots met de behaalde resultaten, en zei te hopen dat alle 39 ambtenaren de opleiding afsluiten met het behalen van het diploma. De HBO B&O is een vierjarige opleiding met als doel om professionals af te leveren op bachelor niveau, die kunnen omgaan met (complexe) maatschappelijke vraagstukken, beleid kunnen maken en leiding kunnen geven in de (semi) publieke sector. De opleiding biedt de ambtenaren de mogelijkheid zich te specialiseren op onder andere het gebied van financiën, controle, HRM, juridisch gebied, informatiebeheer en algemeen beheer.

Bij de uitreiking van de B-1 deelcertificaten waren aanwezig: De directeur Binnenlandse zaken, Nasier Eskak, de onderdirecteur Personeelsontwikkeling Organisatie & Efficiency Beleid, Majory Mulier, Jutta Soekarnsingh als lid van de examencommissie en andere toppers van het departement.

Het is de tweede groep van 35 vrouwen en 04 mannen die van de Hogere Beroepsopleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement (HBO B&O) een deelcertificaat haalt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDeelcertificaat HBO bestuurskunde behaald door ambtenaren