maandag 5 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
0
(0)

Deel school te Guyaba afgebrand

lees ook ...

Basistraining brood en banket Atjoni

Bakkers van het Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC), hebben van 19 tot en met 29 mei in een training de basisprincipes van brood en banketbakken bijgebracht aan een groep van 46 m...

In de vroege ochtend van zondag 02 april  werd een vleugel van de school te Guyaba door omwonenden in lichterlaaie aangetroffen. Blussen was niet meer mogelijk en de schoollokalen die als magazijn dienden, werden volledig door de brand verwoest. De school is bestemd voor leerjaar 9 en 10 en bestaat uit 2 vleugels, de ene voor leslokalen en de andere die als  magazijn werd ingezet, brandde af. 

In opdracht van de leiding van het ministerie het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (minOWC), zullen de Technische Dienst en de Task Force Binnenland  binnenkort afreizen naar Guyaba om de schade te inventariseren. Het ministerie wacht ook het officiële rapport ten aanzien van de oorzaak van deze brand af. De school zal zo snel mogelijk wederom worden voorzien van de nodige leermiddelen om de voortgang van het onderwijsproces te garanderen.

Het noodlot heeft zich beperkt tot het gebouw, er deden zich gelukkig geen persoonlijke ongelukken voor. Veertig leerlingen zijn tijdelijk van onderwijs verstoken, maar het ministerie doet er alles aan om de lessen aan deze leerlingen na de Paasvakantie te hervatten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDeel school te Guyaba afgebrand