maandag 27 maart 2023
30 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
3
(1)

Deel scholengemeenschap Moengo start midden oktober

lees ook ...

Velddag in proeftuin met gemengde teelt te Saramacca

De wetenschapper Rawieskoemar Chatterpal Msc van het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname (CELOS) heeft aan ongeveer twaalf boeren uit verschillende districten informatie verstrekt over h...

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) geeft aan dat  een deel van de Scholengemeenschap te Moengotapoe midden oktober zal worden geopend. Er is ook een groot gebouwencomplex in aanbouw op  op hetzelfde terrein, dat gefinancierd wordt door de Islamic Developement Bank (IDB). De  regering is er pas mee begonnen vanwege bureaucratische vertragingen van de bank.

Verder worden er een aantal lokalen gebouwd door vicepresident Ronnie Brunswijk, met behulp van sponsors. “Het onderwijsproces gaat midden oktober van start met deze lokalen die reeds gebouwd zijn”, zegt minister Levens. Het gaat om een middelbare school met twaalf lokalen waarmee het ministerie ‘redelijk goed’ kan beginnen.

Op het complex komen meerdere middelbare scholen, waaronder middelbare beroepsopleidingen. Midden oktober begint het ministerie met het eerste jaar voor IMEAO-, HAVO- en VWO-opleidingen in de eerste twaalf lokalen.

De inschrijvingen zijn reeds begonnen. Levens zegt dat aan de hand van het aantal inschrijvingen, bepaald kan worden met welke opleidingen men definitief van start gaat. Het ministerie moest een besluit nemen over welk leerjaar zich dagelijks zal moeten verplaatsen naar Tamanredjo. De examenklassen hebben iets oudere studenten, dus er is gekozen om de jongere kinderen op Moengo te houden.

Leraren die in de omgeving wonen van deze aankomende scholen hebben veel belangstelling getoond om er te werken. Daarnaast is Moengo niet moeilijk bereikbaar, waardoor het makkelijk is om docenten te vinden om daar te wonen. Er zijn reeds woningen voor de  leerkrachten gebouwd, aldus de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDeel scholengemeenschap Moengo start midden oktober