zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
3.5
(2)

Deel politieke top wil af van Korpschef Prade

lees ook ...

Dengue-infecties in Suriname vertonen stijgende lijn

In Suriname is het aantal personen met dengue aan het stijgen. Dit heeft het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) gemeld. De positieve gevallen zijn vooral te merken in Paramaribo-Noord en Kwatt...

 Een deel van de politieke top ziet graag dat korpschef Roberto Prade wordt vervangen.  De politiebaas kan tot nu toe rekenen op genoeg ondersteuning van vicepresident Ronnie Brunswijk. Prade beaamt desgevraagd dat er inderdaad geluiden zijn dat de politiek hem niet wil. Hij  ligt daarvan niet wakker, omdat onder zijn leiding aardig wat werk is verzet voor het Korps Politie Suriname.

Prade  wil niet prijsgeven wie hem weg wil hebben. “Natuurlijk weet ik wie de mensen zijn, maar moet ik me druk maken daarover? Ze zullen hun reden wel hebben. Ik maak me niet druk om dingen die buiten mijn invloed liggen”, zegt hij verzekerd.

Prade wil doorgaan als korpschef, maar als de politiek hem bedankt, heeft hij er vrede mee. “Dat is op zich geen punt. Wat wel stoort, is dat bepaalde mensen een negatieve hype willen creёren met allerlei verdachtmakingen en onwaarheden over mijn integriteit,” geeft hij aan.

Ondanks de ‘aanvallen’ blijft de politiebaas positief en streeft er nog steeds naar om het KPS naar een hoger niveau te brengen. Hij is niet ontevreden met wat is gerealiseerd onder zijn leiding. Zo noemt hij de versterking van de kas en de vele veranderingen die zijn doorgevoerd. Het gladstrijken van de plooien met de bond noemt Prade als een belangrijke zaak voor de rust binnen de organisatie.

Bij de viering van 140 jaar Bai Dey in district Para onthulde Brunswijk dat hij vaker in de bres heeft moeten springen voor de korpschef. “Ala dey den wani puru en. Ala dey den wani a musu gwe. Maar mi e hori baka gi en,” zei de vicepresident. Volgens de geruchten willen vooral VHP-toppers dat Prade het veld moet ruimen. In zijn plaats zien ze graag Alimudin Nasrullah, die in 2017 werd bevorderd tot commissaris. De vervanging van Prade stuit volgens bronnen vooralsnog op ernstige tegenstand van Brunswijk.

In november 2020 was het procureur-generaal Roy Baidjnath Panday die vond dat hij niet langer kon samenwerken met een deel van de korpsleiding. Met name Prade moest volgens hem  vertrekken. “De leiding van het KPS is dringend aan vervanging toe. In het bijzonder korpschef Prade, de inspecteurs Hellings, Gentle, Van Gobbel en commissaris Seedorf moeten allemaal worden vervangen” volgens de ex – pg “Het lijkt erop alsof Prade, Gentle en Hellings kunnen maken en breken binnen de organisatie en dat kan niet ,”was de ergernis van de toenmalige procureur generaal.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDeel politieke top wil af van Korpschef Prade