woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
0
(0)

Decentralisatie nummerbewijzen gelanceerd in Moengo: Gemak voor burgers Marowijne

lees ook ...

DNA leden lopen stage in Nederland

Vijf medewerkers van het Surinaams parlement lopen van 11 tot en met 30 september 2023 stage bij de Tweede Kamer ten behoeve van de capaciteitsversterking van De Nationale Assemblée (DNA) maar vooral ...

Op maandag 14 augustus 2023 vond in Moengo de officiële lancering plaats van “decentralisatie met betrekking tot het verstrekken van nummerbewijzen.” Deze nieuwe aanpak stelt de burgerij van het district Marowijne en omliggende gebieden in staat om voertuigoverschrijvingen lokaal te regelen, zonder de noodzaak om naar Paramaribo te reizen.

Bij de lancering waren diverse genodigden aanwezig, waaronder de ressort commandant van Moengo en inspecteur van politie 1e klasse J. Owen. Ook aanwezig waren onder andere de Regio Commandant van Regio-Oost, commissaris van politie M. Pinas, GPC van Marowijne inspecteur van politie 1e klasse M. Lim-Hok-Khoen, hoofd Speciale Diensten commissaris van politie Hunte E., en het hoofd van de afdeling verkeer, Hoofdinspecteur van politie A. Beeldstroo-Haime. Daarnaast vertegenwoordigde M. Brunswijk de districtscommissaris van Marowijne.

Tijdens de lancering gaf een politieambtenaar, die een training in Paramaribo had gevolgd over het inname- en verstrekkingssysteem van nummerbewijzen, een uitgebreide uitleg over het lokale proces van overschrijving en de benodigde documenten. Na de lancering vond direct de eerste overschrijving plaats, waarmee het gemak van deze gedecentraliseerde aanpak voor de gemeenschap werd geïllustreerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDecentralisatie nummerbewijzen gelanceerd in Moengo: Gemak voor burgers Marowijne