zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
4.4 C
Amsterdam
4
(1)

Decentralisatie maatschappelijke dienst SoZaVo

lees ook ...

Sessie detecteren mensenhandel voor buurtmanagers

De nieuwe buurtmanagers van de verschillende regio’s hebben onlangs een sessie bijgewoond over het detecteren van slachtoffers van mensenhandel en het ontmantelen van criminele organisaties. Deze sess...

De decentralisatie van de Maatschappelijke Dienst (MD) van het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting (SoZaVo) krijgt gestalte. Hiervoor zijn er alvast districtscoördinatoren (Disco’s) geïnstalleerd voor Paramaribo, Wanica, Commewijne en Para.

Hiermee is een begin gemaakt met het verspreiden van de dienstverlening naar de samenleving toe voor gezinsbegeleiding. Deze activiteit vond plaats op dinsdag 07 december 2021 in het MD-gebouw. Onder de aanwezigen waren SoZaVo-minister Uraiqit Ramsaran, onderdirecteur Financieel Beheer, Naomi Tobi, onderdirecteur Kategoriaal Maatschappelijk Werk, Felicia Berggraaf-Redjosetiko, waarnemend hoofd MD, Ruth Barron, waarnemend hoofd Dienst Opleiding en Vorming Cindie Padjie en DNA-lid Patricia Etnel.

Met het installeren van deze eerste groep districtscoördinatoren, wordt volgens minister Ramsaran, de dienst- en hulpverlening dichter naar de samenleving gebracht. Het is de bedoeling, dat medewerkers van de MD en de SoZaVo wijkkantoren, goed met elkaar overleggen om samen zaken op districtsniveau te signaleren en aan te pakken. “Hierdoor wordt een verbrede basis gelegd voor het verlenen van de Dienst- en hulpverlening,” onderstreepte de SoZaVo bewindsman.

In de afgelopen periode zijn er Positive Parenting Program follow-up trainingen verzorgd, waarbij de Disco’s de nodige vaardigheden zijn bijgebracht om hun werk beter te kunnen doen. De nadruk bij hun dienstverlening naar de samenleving toe, is begeleiding en ondersteuning van kwetsbare gezinnen. Hierdoor kunnen zij op termijn zelfstandig hun sociaal maatschappelijke positie en gezinssituatie positief beïnvloeden, zegt minister Ramsaran.

OD Financieel Beheer Tobi is zich er van bewust, dat het werk van de Disco’s heel uitdagend is. Zij geeft aan, dat de kracht van de disco’s zit in de systeemgerichte aanpak en het interdisciplinair werken. Volgens Tobi is het van belang om alle leefgebieden in kaart te brengen, waarbij veiligheid en zelfredzaamheid een belangrijk onderdeel zijn.

De decentralisatie is heel belangrijk, geeft het MD waarnemend hoofd Barron aan. Zij geeft aan dat maatschappelijke werkers meer op de voorgrond moeten treden. Hierdoor kunnen ze zelf maatschappelijke kwesties constateren en signaleren. Dit project duurt 5 jaren en  in 2022 worden er nog twee districten bijgevoegd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDecentralisatie maatschappelijke dienst SoZaVo