maandag 30 januari 2023
26.6 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

Decemberstrafproces tot nader order uitgesteld

lees ook ...

Supermarkten moeten 22.00 uur sluiten en bars 23.00 uur

Politiefunctionarissen worden bij het uitoefenen van hun werkzaamheden geconfronteerd met verschillende zaken, die hun optreden bemoeilijken. In collectief verband hebben de districtscommissarissen (d...

Advocaat Irvin Kanhai heeft tijdens de zitting van het 8-decemberstrafproces aangevoerd dat rechter Dennis Kamperveen en wijlen André Kamperveen (een van de 15 slachtoffers van 8 december 1982) dezelfde grootvader delen. Daarom twijfelt hij aan de objectiviteit van Dennis Kamperveen in dit proces.

Kanhai heeft daarom namens zijn cliënten Desi Bouterse, Benny Brondenstein, Ernst Gefferie, Iwan Dijksteel en Stephanus Dendoe, de militaire rechter Dennis Kamperveen gewraakt. Dit was aanleiding voor de rechter om de hoger beroepszaak van het 8 decemberstrafproces tot nader order uit te stellen.

Desi Bouterse en Brondenstein waren afwezig op het proces. Van Bouterse is een medische verklaring overgelegd, terwijl Brondenstein vanwege medische behandeling niet kon komen.

De zitting werd na de wraking geschorst. Na de schorsing oordeelde de rechter dat er een nieuwe rechter moet worden gekozen om een oordeel te vellen over de wraking. Zo lang er geen uitspraak is in de zaak over de wraking, kan de 8 decemberzaak geen voortgang vinden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDecemberstrafproces tot nader order uitgesteld