maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

Decemberstrafproces tot nader order uitgesteld

lees ook ...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse vo...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse voorouders en hun nazaten. De bijeenkomst is op zaterdag 30 maart 2024 Barkstraat 1 te Zaandam aanvang 14.00 uur Aanleiding collectieve rou...

Advocaat Irvin Kanhai heeft tijdens de zitting van het 8-decemberstrafproces aangevoerd dat rechter Dennis Kamperveen en wijlen André Kamperveen (een van de 15 slachtoffers van 8 december 1982) dezelfde grootvader delen. Daarom twijfelt hij aan de objectiviteit van Dennis Kamperveen in dit proces.

Kanhai heeft daarom namens zijn cliënten Desi Bouterse, Benny Brondenstein, Ernst Gefferie, Iwan Dijksteel en Stephanus Dendoe, de militaire rechter Dennis Kamperveen gewraakt. Dit was aanleiding voor de rechter om de hoger beroepszaak van het 8 decemberstrafproces tot nader order uit te stellen.

Desi Bouterse en Brondenstein waren afwezig op het proces. Van Bouterse is een medische verklaring overgelegd, terwijl Brondenstein vanwege medische behandeling niet kon komen.

De zitting werd na de wraking geschorst. Na de schorsing oordeelde de rechter dat er een nieuwe rechter moet worden gekozen om een oordeel te vellen over de wraking. Zo lang er geen uitspraak is in de zaak over de wraking, kan de 8 decemberzaak geen voortgang vinden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDecemberstrafproces tot nader order uitgesteld