dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
0
(0)

‘Debt for nature swap’ zal Suriname ten goede komen

lees ook ...

Ali: “Santokhi beloofde oplossing voor visvergunningen...

Ifraan Ali, de president van Guyana, heeft tijdens een openbare bijeenkomst in Crabwood Creek, Berbice, aangekondigd dat hij samen met president Chandrikapersad Santokhi van Suriname de mogelijkheid o...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Zaken (BIBIS) heeft op dinsdag 08 augustus 2023 een onderhoud gehad met zijn ambtgenoot van Ecuador, Gustavo Manrique Miranda betreffende staatszaken.

De minister vertegenwoordigde president Chandrikapersad Santokhi bij de ‘IV Meeting of Presidents of the State Parties to the Amazon Cooperation Treaty Organization (ACTO)’, die werd gehouden van 07 tot en met 09 augustus in Belém, Brazilië. Het onderhoud met collega Miranda werd in de marge van dit event gehouden.

De ministers wisselden van gedachten over actuele onderwerpen die een bijdrage leveren aan de realisering van de gestelde duurzame doelen van de Verenigde Naties 2030, onder andere, klimaatverandering en behoud van de biodiversiteit. Daarnaast is er ook  gesproken over de institutionele versterking van de organisatie voor het Verdrag van de Amazone-samenwerking ACTO en over het verder uitwerken van de samenwerking op het gebied van visserij en het aangaan van een technische samenwerking op het gebied van ‘Debt-for-Nature’ swap.

Ecuador, staat bekend om het bezegelen van de grootste ‘Debt-for-Nature’ swap (schuld-voor-natuur-ruil) ter wereld en verkocht recentelijk een nieuwe ‘blauwe obligatie’ die ten minste $ 12 miljoen USD per jaar zal genereren voor het behoud van de Galapagos eilanden, een van ‘s werelds meest waardevolle jonge ecosystemen. Tot heden is ongeveer $ 1,6 miljard USD van de schuld van het land teruggekocht met bijna 60 procent korting, en de biodiversiteit heeft nu een waardevolle ‘valuta’.

Suriname en Ecuador hebben besloten dat de technische functionarissen van beide landen op de korte termijn zullen praten , alsook expertise uitwisselen over de ‘debt-for-nature’ swap.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname'Debt for nature swap' zal Suriname ten goede komen