maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Debat over gunning vergadercomplex DNA en rechterlijke uitspraak

lees ook ...

Suriname intensiveert strijd tegen drugscriminaliteit

Tijdens de regeringsvergadering heeft Kenneth Amoksi, minister van Justitie en Politie, aangekondigd dat er een grootschalige veiligheidsoperatie zal plaatsvinden in samenwerking met het ministerie va...

In de recente periode heeft het debat over de gunning van het vergadercomplex voor De Nationale Assemblee (DNA) veel aandacht gekregen in de (sociale) media. Er zijn vragen gerezen over de rechtmatigheid van de toewijzing aan Bouwvast Jankie N.V. en er zijn zelfs beschuldigingen van corruptie op hoog niveau geuit.

Aannemingsbedrijf Dundas N.V. heeft een kort geding aangespannen tegen de Staat Suriname (vertegenwoordigd door het ministerie van Openbare Werken) en Bouwvast Jankie N.V., waarbij werd gesteld dat de Staat onrechtmatig heeft gehandeld.

Na zorgvuldige overweging van alle feiten en omstandigheden heeft de kortgedingrechter geoordeeld dat de vordering van Aannemingsbedrijf Dundas N.V. niet kan worden ingewilligd.

Het ministerie van Openbare Werken wil met deze uitspraak nogmaals benadrukken dat bij het handelen altijd een correcte afweging van belangen plaatsvindt, zowel binnen de publieke als de private sector.

Daarnaast roept het ministerie alle belanghebbende organisaties in de bouw- en constructiesector op om niet alleen kritisch te zijn op het handelen van de overheid, maar ook zelf te handelen in overeenstemming met de principes van rechtvaardigheid en transparantie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDebat over gunning vergadercomplex DNA en rechterlijke uitspraak