zondag 26 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
4.2
(5)

De ziektes van Santokhi (deel 2)

lees ook ...

Brunswijk: “2000 personen al geregistreerd voor PL-massameet...

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) zal op zaterdag 25 mei 2024 een massameeting organiseren in haar partijcentrum te Beekhuizen. Deze bijeenkomst zal ook worden ondersteund door hun coalitiepart...

Aangezien Chan Santokhi, volgens wat hij vermeldt naar de artsen in Nederland gaat, hier een observatie vanuit Suriname om een meer volledige analyse van zijn gezondheid en ziekten te geven, vooral de geestelijke.
Wat iedereen intussen weet is dat Chan vreselijk liegt, het is een ziekte van hem, want hij kan gewoon de waarheid niet spreken. Daaraan herken je een pathologische leugenaar.

Pathologische leugenaar
Een voorbeeld: het gaat met elke sector slecht in Suriname. Vooral de financiële, maar ook de volksgezondheid. Toch beweert Chan steeds dat hij voor Suriname licht aan het eind van de donkere tunnel ziet.
Dit kan niet anders dan pathologisch (ziekelijk) liegen worden genoemd. Hij beweert nu bijvoorbeeld dat de volgende IMF lening snel komt, maar aangezien hij heeft gemaakt dat Su niet aan de voorwaarden voldoet, is dat de zoveelste leugen.

Kleptomaan

Als Santokhi het heeft over het licht dat hij aan het eind van de tunnel ziet, is de waarheid dat hij ons, het volk, steeds meer in een ellendige tunnel laat komen en hij zelf het licht blokkeert.

Dit doet hij door de Staat, op alle manieren die maar mogelijk zijn, te bestelen. Ook dat is een ziekte, die kleptomanie heet. Chan heeft bewezen, samen met zijn echtgenote Melissa, kleptomaan te zijn.
In plaats dat we een goed werkende democratie hebben, spreekt men van een kleptocratie, want het is een gewoonte van de politici in Suriname om de staat en het volk te bestelen.

Stijfkoppig

Bewegingen en handelingen geven vaak ook te zien wat er mis is met de zintuigen, organen of motoriek van een mens. Het zou me niet verwonderen als Chan geregeld last heeft van stijve nek. Ten eerste houdt hij te veel van achteruit kijken.
Als hij het heeft over een slechte regering, heeft hij het over de vorige regering, in plaats van te kijken wat er nu gebeurt en wat voor ellende hij in de toekomst laat ontstaan. Ook zijn stijfkoppigheid, maakt de kans groot op een stijve nek.

Olifantshuid
Het grootste orgaan, maar ook het zintuig waarmee de mens voelt is de huid. Chan heeft wat men noemt een olifantshuid, wat men ook zegt of doet hij blijft doorgaan met liegen, stelen, ongeschikte vrienden en familie plaatsen of laten zitten op posten waar zij hun macht misbruiken.
Zoals die vreselijke directeur van de Hakrinbank (voor 60% staatseigendom)die zich tegenover vrouwelijke werknemers gedraagt als een seksueel roofdier. Dat de meeste vakkundige vrouwelijke stafleden ontslag nemen zodra ze een andere baan hebben gevonden, en de bank daardoor achteruit gaat deert Santokhi niet.

Geen kromme mond
Het kan zijn dat Santokhi een health scare (angstige gezondheidsbedreiging) heeft gehad, want hij beweert in goede conditie te zijn. Of kreeg hij in een plotselinge flits, een besef van de waarheid dat hij het erg slecht doet als president? Dit tijdens de zogenaamde dialoogronde die hij weer eens begon na de volksprotesten als afleidingsmanoeuvre. Dat kan de aanleiding zijn geweest. Wij wensen hem beterschap van elke ziekte die we hebben waargenomen.
Hij heeft in ieder geval -nog- geen hersenbloeding gehad want beweegt houterig als altijd en liegt er als gewoonlijk flink op los. En zoals men in Suriname zegt, van liegen krijgt men toch geen kromme mond.

Tekening: door Richenel Piemoe (zie Face Book)

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

22 REACTIES

22 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe ziektes van Santokhi (deel 2)