maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
1
(1)

De wrange internet tories van Telezuur/ EBS (2)

lees ook ...

ABOP bereidt zich voor op grootse veldwerk kick-off in alle ...

Partijleden en sympathisanten van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) kijken vol verwachting uit naar het komende weekend. Op zaterdag 13 en zondag 14 juli 2024 zal op verschillende...

Een groot voordeel van een appgroep in groot Paramaribo is dat je snel te weten  komt of het slecht of niet functioneren van je nutsvoorzieningen (Water, licht, telefoon, internet) alleen voor jouw buurt geldt of dat heel de hoofdstad het probleem heeft. Het Telecommunicatie Bedrijf Suriname, Telesur, wordt nu vaker Telezuur genoemd.

Want het is wel enigszins wrang dat hun prijzen stijgen met de snelheid van een raket, maar hun diensten soms doen denken aan een buriki wagi, een houten wagen getrokken door een ezel. Dit blijkt uit app conversatie die hieronder letterlijk weergegeven wordt, met slechts vermelding van de buurt en gefingeerde namen voor privacy van  de appgroep- deelnemers. 

Bliksem / EBS

Anton: Pas nog was er een zware blikseminslag op Zorg en Hoop (Paramaribo Zuid) Het schijnt het grid behoorlijk geraakt te hebben. Velen hebben kapotte modems waaronder wij. Ietje (1e rijweg): Daarom heb ik op al mijn stopcontacten echte goede protectors…”Honnepon”: waar kun je die kopen? Ietje : Elke bouw materialenzaak.

Kirpalani en andere warenhuizen stellen het zelfs als eis wil je een jaar garantie krijgen op huishoudelijke apparaten. Sowieso handig vanwege de constante stroom schommelingen  . Na drie kapotte rice cookers in luttele jaren had ik er genoeg van. En ze zijn niet echt duur, deze protectors, maar wel heel goed. Je kan kiezen: 1000 srd extra of een kapotte televisie, koelkast of wasmachine van 13000 srd of meer binnen no time.

Telesur= bizar

Shiva: Sorry, sinds wanneer worden er bij Telesur uitrijkosten gevraagd? Ietje: Die twee opties: uitrijkosten of zelf je modem naar Telesur brengen, krijg je dus echt als je vertelt dat je internet de “ afgelopen tijd traag is”. Bel 152. Dan krijg je het antwoord. Tanja (Paramaribo Noord): Dat ik uitrijkosten moet betalen is het eerste wat 152 me had gezegd.

Jurgen (Zuid): Yes, het wordt gevraagd. Mijn jongere  broer had problemen met zijn modem en hij moest uitrij/ voorrijkosten betalen. Sandra (centrum Paramaribo) wel 1 a 2 uur uitrekken als je zelf je modem gaat brengen. Op het hoofdkantoor heb ik meegemaakt dat 60 plussers in de andere rij gingen staan, omdat de 60+ rij te traag ging. Die 60+ rij  volgen als senior heeft alleen zin als er weinig 60 plussers zijn. Tanja: Mocht het loket plotseling vlak voor je neus sluiten en je vraagt waarom zeggen ze je doodleuk, mijn shift is afgelopen.

Ietje: Ik kan me voorstellen dat als ik weet dat iets bij mij kapot is, dat ik voorrijkosten moet betalen. Maar dat ik voorrijkosten moet betalen, terwijl men niet eerst kan checken via de centrale of er eventueel storing is, vind ik wel bizar. Want als de bekabeling niet blijkt te deugen, dan is dat niet voor mijn rekening als klant, ook niet in de vorm van voorrijkosten, vind ik.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe wrange internet tories van Telezuur/ EBS (2)