donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
22.3 C
Amsterdam
2.3
(3)

De wrange internet tori van Telezuur (1)

lees ook ...

Vuilophalers leggen werk neer

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft officieel bekendgemaakt dat vuilophaal vanaf vandaag gedeeltelijk niet gegarandeerd is. De vuilophalers hebben te kennen gegeven aan Suriname Herald, dat ...

Een groot voordeel van een appgroep in groot Paramaribo is dat je snel te weten kan komen of het slecht of niet functioneren van je nutsvoorzieningen (Water, licht, telefoon, internet) alleen voor jouw buurt geldt of dat heel de hoofdstad het probleem heeft. Het Telecommunicatie Bedrijf Suriname, Telesur, wordt nu vaker Telezuur genoemd.

Want het is wel enigszins wrang dat hun prijzen stijgen met de snelheid van een raket, maar hun diensten soms doen denken aan een buriki wagi, een houten wagen getrokken door een ezel.Dit blijkt uit app conversatie die hieronder letterlijk weergegeven wordt, met slechts vermelding van de buurt en gefingeerde namen voor privacy van  de deelnemers.  

Wisselvallig Internet

App vanuit eerste rijweg, Ietje: Ervaren jullie het internet de laatste tijden ook als traag dan wel wisselvallig? Tanja van Blauwgrond -Paramaribo Noord- antwoordt: Al heel lang. Joyce van centrum Paramaribo: Ja, valt vaak uit. Tanja: dacht dat het aan mij lag, valt inderdaad vaak uit. Het is echt een probleem om mailbox te openen , naar sites te gaan enzovoort.

Ietje, van eerste rijweg: Als ik de klantenservice bel krijg ik twee opties: of ze komen kijken en dan moet je “uitrijkosten” betalen, of je moet met je modem naar Telesur. En op mijn vraag: Ïs men dan niet in staat om te zien vanuit de centrale of de boel traag is? ïs het antwoord Nee. Telezuur is peperduur, maar wimpelt alle kostenrisico af op de klant. Tanja, van Noord:  ik heb laatst ruzie met Telesur gehad Zelfde verhaal hebben ze mij verteld. Uitrijkosten zijn 7 tot 10 Amerikaanse dollar (=tussen 250 tot 350 srd.) Jurgen, van Zuid: Hetzelfde kreeg mijn broer laatst te horen, de verbinding laat ook veel te wensen over hier.

Beroerde ‘service’

Ietje: En ik kan ploffen bij de eerste scriptopmerking: “ Wat vervelend voor u meneer Badal dat u dit ervaart”. Tanja: Ga ik naar Telesur om een nieuwe modem te kopen, zeggen ze mij doodleuk, er zijn geen modems. Zolang de modems die Telesur in voorraad heeft niet zijn geregistreerd, kan de klant geen andere modem verkrijgen. Klaar is Telesur met je.

Ietje: Gisteren had ik na jaren een akkefietje bij het betalen van mijn rekeningen Bijna driekwartier in de rij en dan sluit ineens een van de twee kassa’s. Dan gaat vervolgens een andere open en dan alleen voor 60plussers. En als ik gewoon mijn beurt opeis, zegt die dame: “U bent geen 60+” . Wat ik uiteraard als een compliment ervoer, haha. Over een maand wordt ik 61… Tanja: Ik heb de Telesur mensen laatst gezegd ze zijn onbeschoft en niet klantvriendelijk, een  lange rij tot buiten…de meeste kassa’s dicht, maar er loopt personeel rond. (Wordt vervolgd)

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnDe wrange internet tori van Telezuur (1)