donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
5
(1)

De wet Basiszorg wordt gewijzigd naar nieuwe inzichten

lees ook ...

Verkeersbrigadiers nu ook op voortgezet onderwijs

Het voortgezet onderwijs heeft nu ook verkeersbrigadiertjes naast de lagere school. Op de Froweinschool is een pilot gestart dit schooljaar. Helmut Gezius voorzitter van het Korps Suriname Verkeersvri...

De wet Basiszorg wordt gewijzigd. Hiertoe is de Commissie Interdepartementale wijziging  ‘Wet Nationale Basiszorgverzekering’ op 24 maart jongstleden geïnstalleerd door minister Bronto Somohardjo op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid was daarbij aanwezig. Minister Ramadhin vindt dat de nieuwe wet, stabiliteit en continuïteit binnen de zorg moet garanderen en moet veranderen naar de huidige inzichten.

De minister sprak tot de  Commissie waarin er deskundigen van verschillende ministeries vertegenwoordigd zijn: “Ik ben ervan overtuigd dat u als commissie die de wet zal wijzigen, een goede job zal doen. Uiteraard met de inzichten van de verschillende ministers zal het concept verder uitgewerkt worden tot een verbeterde wet. Dat zal ook impact moeten hebben op de praktijk”, waarna  de minister de commissieleden veel succes toewenste met de werkzaamheden.

Minister Somohardjo van Binnenlandse Zaken sprak de hoop uit dat de gewijzigde wet voor 25 mei 2021 klaar is voor discussie. “Er gaan hele pittige discussies ontstaan. Ik hoop dat wij  de eerste week al gaan bepalen wat verbeterd moet worden”.

De Commissie bestaat uit de commissievoorzitter Jeffrey Joemanbaks, tevens onderdirecteur van het ministerie van Biza belast met juridische aangelegenheden en regelgeving.  De commissieleden zijn: Theo Masé (Biza), Marianne Chin A Fat (Justitie en Politie), Jennifer Karmin (Volksgezondheid), Ildemar Fakkel (Volksgezondheid), Robert Soentik (Sozavo) en Roebina Plet (Financiën

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe wet Basiszorg wordt gewijzigd naar nieuwe inzichten