vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Floriade expo, de wereld tuinbouwtentoonstelling

lees ook ...

Inspiratiebeurs Sula voor leerkrachten, schooljeugd en ouder...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur organiseert de inspratie-beurs Sula voor leerkrachten, leerlingen en ouders. Speciaal voor de leerkrachten is de inspiratiebeurs op 29, 30 en 31 maa...

De Floriade Expo 2022 is een wereld tuinbouwtentoonstelling die op 14 april 2022 aanvangt. Dit evenement wordt gehouden in Almere, Nederland tot en met 09 oktober 2022. Het thema is: ‘Growing Green Cities’. Deze expo vindt één keer in de 10 jaar plaats en Suriname neemt hier ook aan deel. De coördinatie van dit half jaar durende evenement ligt in handen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

In het Caraïbisch gebied waar voedsel in sommige landen opraakt, heeft Suriname tegen alle tegenslagen van de natuur de consumenten toch kunnen garanderen in deze behoeften en gaat zij onverkort door. Minister Parmanand Sewdien van LVV beoogt middels de deelname aan de Floriade Expo 2022 een matchmaking te bevorderen tussen de Surinaamse en Europese ondernemers.

De organisatoren van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 mikken op twee miljoen bezoekers, waarvan de helft uit het buitenland afkomstig is. De LVV-minister ziet deze gelegenheid vooral voor kleine ondernemers om de vleugels uit te slaan. Hij hoopt dat na deze Floriade er genoeg enthousiasme bij de ondernemers zal zijn om een Trade & Business Center op te zetten in Nederland van waaruit Surinaamse ondernemers ondersteund kunnen worden met de marketing van hun producten.

Ondernemers met belangstelling voor deelname aan de Floriade Expo 2022 kunnen middels een eigen inbreng zich tot uiterlijk 15 januari 2022 aanmelden bij LVV-Public Relations & Communications op het nummer: 479112 tst. 1143 of 1116.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFloriade expo, de wereld tuinbouwtentoonstelling