zondag 5 december 2021
24.4 C
Paramaribo
3.8 C
Amsterdam
0
(0)

De weg naar Ricanaumofo wordt geasfalteerd

lees ook ...

Bloedbad Moiwana herdacht

Op 29 november 1986, heeft  in het Moiwana gebied in het district Marowijne een bloedblad plaats gevonden. Hierbij zijn onschuldige burgers om het leven gebracht, waaronder zwangere vrouwen, kinderen ...

De Wilfred Roland Vervuurtweg verbindt Moengo met het dorp Ricanaumofo. Deze weg naar Ricanaumofo in het district Marowijne wordt geasfalteerd. Het startsein werd gegeven door president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. Vrijdag vond de ceremonie plaats in Moengo.

Santokhi verzekerde dat de infrastructuur landelijk aangepakt zal worden. Hij ging ook in op het probleem van de hoge consumentenprijzen in het binnenland, die te maken hebben met de hoge transportkosten. Het is daarom volgens hem belangrijk om wegen naar de verschillende dorpen aan te leggen. De weg naar Snesikondre zal worden aangepakt en de weg naar Drietabbetje moet  worden aangelegd volgens de president.

Districtscommissaris Olivia Domini van Marowijne Zuid-West vulde aan dat goede infrastructuur veel voordelen heeft voor het volk. Het stimuleert  de economische ontwikkeling. Een groot deel van de bewoners van Ricanaumofo doet aan landbouw. Zij spreekt de hoop uit, dat de geasfalteerde weg een positieve bijdrage zal leveren, aan de ontwikkeling van Ricanaumofo in het algemeen en die van Suriname in het bijzonder.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken vindt het een uitdaging  om, gezien de huidige situatie, ervoor te kiezen welke projecten worden uitgevoerd. “We zijn niet over één nacht ijs gegaan. We hebben ons maandenlang gebogen over situaties.” De bewindsman zegt in het veld geweest te zijn om na te gaan welke projecten belangrijk en urgent zijn. Die zijn nu geselecteerd voor de uitvoering.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe weg naar Ricanaumofo wordt geasfalteerd