maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
4
(1)

Week van het Nederlands

lees ook ...

Regering komt tegemoet aan voedselbehoefte van Trio-gemeensc...

De regering gaat zich richten op de voedselbehoefte van de Trio-gemeenschap. Dit is afgesproken tijdens een vergadering op maandag 20 maart op het Kabinet van de President, waar president Chandrikaper...

Als we over de week van het Nederlands praten, dan moeten we het eerst over de Taalunie hebben. De Taalunie is er voor de ontwikkeling en stimulans van de Nederlandse taal in het Nederlands taalgebied, dat Nederland, Vlaanderen en Suriname beslaat. De Taalunie ondersteunt ook het Nederlands in de rest van de wereld. 

Tijdens de Week van het Nederlands staat de Nederlandse taal centraal. Het is de zevende Week van het Nederlands en het wordt gehouden van 03 toe en met 10 oktober 2021. Tijdens de Week van het Nederlands wordt het Nederlands in al haar facetten gevierd met allerhande activiteiten die de taal raken.

Suriname doet dit jaar in elk geval mee met een eenmalig gevarieerd tijdschrift dat de Nederlandse taal als thema heeft. Het heet: TONGO = TAAL en het bericht daarover is vandaag elders in Culturu geplaatst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWeek van het Nederlands