donderdag 18 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
5
(1)

Vitale diensten van BOG wil Ori gauw weer opzetten

lees ook ...

Tweede Kamer delegatie op werkbezoek in Suriname over slaver...

Negen leden van de Nederlandse Tweede Kamer zijn momenteel voor een werkbezoek in Suriname. Het gaat om de Kamercommissie van Binnenlandse Zaken, met vertegenwoordigers van acht verschillende politiek...

Een deel van het gebouw van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) is in de vroege dinsdagochtend in vlammen opgegaan. De meldkamer was gehuisvest in dat deel van het gebouw. De directeur was aangeslagen, maar toch vastberaden om gauw weer over te gaan tot het operationeel stellen van de vitale diensten.

“We zijn al bezig met gesprekken om 178 weer op te zetten, dat moet zo snel mogelijk weer operationeel zijn,” zegt waarnemend BOG-directeur Radjesh Ori.

De totale schade is nog niet opgemaakt, maar de afdelingen Personeelszaken en Financiële administratie horen tot het deel dat is afgebrand. “Boven is alles afgebrand, dus alle personeelsdossiers zijn zeker weg”, meldt hij.

“We moeten door blijven swabben!” Ori is er zonder meer van overtuigd dat het BOG zal herstellen. “We moeten wel. Nu is het eerst kijken wat de totale schade is en proberen oplossingen te brengen, want de vitale diensten moeten we wel operationeel hebben.”

Later heeft de president zich ter plekke georiënteerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVitale diensten van BOG wil Ori gauw weer opzetten