Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

De Vinger Aan De Pols

Geplaatst

op

Question Mark 1829459 1280


Wat is de stand van zaken betreffende de zaak Rodney Cairo vs DNV vs het KPS vs de PG vs het Bureau Volkscontacten?

Rodney Cairo is een Surinaamse ex-militair en politicus. Hij was korporaal bij de commando-eenheid Korps Speciale Troepen. Er werd een inval bij hem gedaan door de veiligheidsdienst, waarbij hij werd mishandeld en er werd hem onrechtmatig eigendommen afgenomen.

Waarom zit Cairo niet meer in het leger?
Cairo maakte gewag van corruptie en afpersing binnen het leger. Verder gaf hij aan dat door hoge officieren, de militairen met een lagere rang, als bewakers worden gedetacheerd op de goudvelden. Volgens Cairo zouden deze hoge officieren binnen het Nationaal Leger een uitzendbureau runnen. Het doen van deze en meerdere onthullingen bracht Cairo in de problemen en hij werd uiteindelijk door de minister ontslagen.

De samenleving werd op 20 april opgeschrikt door de mogelijke poging tot ontvoering van, of moord op Rodney Cairo. Echter is opvallend dat dit feit in de nacht van 16 april gepleegd is en pas 4 dagen later werd er ruchtbaarheden aan gegeven.

Waar is het allemaal begonnen?
Een Venezolaanse dame stuurde Rodney een vriendschapsverzoek via Facebook, welke hij bevestigde. Enkele weken nadat zij bevriend waren op Facebook, kwam Rodney haar bij een supermarkt tegen waar zij hem aangaf dat ze vrienden zijn op Facebook.
Op 16 april belde de dame Rodney op en zei tegen hem dat zij met drie vriendinnen was en door de avondklok niet verder naar huis konden. Zij vroeg of ze bij Rodney konden overnachten. Rodney bood de helpende hand.


Eenmaal in de woonkamer van Rodney plaatsgenomen te hebben, haalden de dames een flesje rum tevoorschijn en nodigden Rodney uit om ook een borreltje te nemen. In dat borreltje hebben zij volgens Rodney, een bedwelmend middel gedaan waardoor hij in slaap viel. Toen hij in slaap was gevallen, belden de dames vermoedelijk met heren die kwamen met een bestelbusje en slopen naar het huis van Rodney.
De buurman zag dat gebeuren en belde de politie. De politie arriveerde en zag dat zij te maken hadden met zware jongens, waardoor de politie om versterking vroeg. Maar op een bepaald moment werden alle leden van de politie aldaar, teruggefloten door de korpschef Roberto Prade. Het bleek dat het om een operatie van het DNV ging, aldus de politie korpschef Prade.
Ook de vier heren hebben hun operatie gestaakt.
Op een persconferentie stelde de pers aan het hoofd van de dienst DNV vragen over dit voorval, maar de antwoorden bleven uit omdat volgens Veira het ging om de staatsveiligheid en dat de operaties van het DNV geheim zijn.

De PG is de autoriteit in wiens naam en supervisie de opsporing en vervolging van strafbare feiten geschied. Hij geeft aan in een verklaring dat het DNV elke bevoegdheid mist om een dergelijke actie uit te voeren.

Niet lang na de PG kwam het hoofd van het Bureau Volkscontacten dhr. Kenneth Slooten, in twee afzonderlijke afleveringen van een radio talkshow uit met aantijgingen jegens en Rodney Cairo en de PG. Hij zegt in de uitzending van 21 april over informatie te beschikken dat Rodney Cairo vaker naar Nederland reist en aldaar zich in merkwaardig (waarschijnlijk crimineel) gezelschap bevindt. Enkele dagen later en wel in de uitzending van 24 april, bracht Slooten verder naar voren dat Rodney Cairo in het jaar 2016, was ingesloten voor het plegen van een aantal zware strafbare feiten waaronder illegale handel in vuurwapens. Voor deze zaak zou de PG het daarheen hebben geleidt dat Cairo vrij kwam, met de kennelijke bedoeling een Robinhood figuur te creëren.

Rodney Cairo kwam na deze aantijgingen uit met de mededeling stappen van rechtswege, te zullen ondernemen tegen de persoon Kenneth Slooten. Dit omdat hij nooit naar Nederland is geweest en zeker niet bezig is met criminele zaken.

Twee verdachten aangehouden
De hoofdinspekteur Humphrey Naarden verklaarde tegenover de pers dat er in de zaak Cairo, twee verdachten zijn aangehouden. Deze twee verdachten zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris voor de rechtmatigheidstoets en de rechter-commissaris heeft hun aanhouding met 30 dagen verlengd. Ook is aangegeven dat de verdachten geen militairen zijn.
Het is nu nog even afwachten op wat er in deze zaak uiteindelijk naar buiten zal komen rollen.

Culturu.com — Ferdinand Louis

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Debby

Wat gebeurd er hier. Lijkt wel een maffia. Waar zijn de misdaad journalisten dit moet tot de bodem uitgezocht worden. Suriname was een paradijs om in te wonen . Militairen horen in de kazerne is moeilijk als het kloptAdvertentie

Suriname

Brug Stolkertsijver gesloten om toename COVID-19 in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

De orde- en veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan, worden verscherpt. Ingaande vandaag is de brug te Stolkertsijver gesloten voor in- en uitgaand verkeer.

Het COVID-19 Crisis Management Team monitort de recente toename van positieve coronagevallen nauwgezet om zo goed als mogelijk controle te hebben over de situatie.

In Suriname zijn er gisteren twee personen positief getest op het COVID-19-virus, waardoor het aantal COVID-19-positieven komt op 14. Het land telt nu 4 actieve gevallen en 331 personen zijn in quarantaine. Een persoon is overleden, terwijl 9 genezen zijn verklaard.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Binnen enkele uren 14de COVID-19-geval in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

Voor vandaag alleen zijn twee personen positief getest op het COVID-19-virus. Enkele dagen terug was er ook al een geval. De teller positief geteste personen in Suriname staat op 14. Details over de laatste patiënt zijn niet bekend.

Een persoon uit Albina is op 27 mei positief getest op het virus. De situatie van de 13de persoon is stabiel. Hij is overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De afdeling epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van deze twee personen. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen