zondag 4 december 2022
23.8 C
Paramaribo
0.6 C
Amsterdam
0
(0)

De Vids heeft een nieuw bestuur

lees ook ...

Leidster van tehuis opgesloten voor mishandeling kinderen

In een Kindertehuis werden twee kinderen mishandeld. Een kind heeft er tweedegraads brandwonden aan overgehouden van een heet strijkijzer. Een ander was zwaar mishandeld. Beide kinderen hadden medisch...

De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden (VIDS) heeft een nieuw bestuur. De nieuwe voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester van het VIDS-bestuur zijn respectievelijk Muriel Fernandes, Silowen Alamijawari, Angelique Palmtak en Margriet Biswane. Ze worden ondersteund door vijf leden.

De Inheemse dorpshoofden hebben tijdens de achtste Conferentie van de VIDS vergaderd van 27 tot en met 29 augustus 2022, te Washabo, Section en Apoera. Op de 29ste is officieel het nieuw VIDS-bestuur gekozen en ingesteld. Hierna vond een ontmoeting plaats tussen het nieuw bestuur en Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk op dinsdag 18 oktober 2022 op zijn kabinet.

Aan de bewindsman is onder meer het VIDS-beleidsprogramma voor de periode 2022-2027 voorgehouden. VP Brunswijk was zeer tevreden met de voorgenomen doelen van de organisatie en heeft wederom zijn ondersteuning toegezegd. De vooruitgang van de Inheemse bevolking in Suriname neemt een belangrijke plek bij hem in.

De VIDS is in 1992 opgericht en is het hoogste orgaan van het traditioneel gezag van alle Inheemse volken in Suriname en daarmee de officiele gesprekspartner van de regering van de Republiek Suriname en andere nationale en internationale organisaties over de rechten en belangen van de Inheemse volken van Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe Vids heeft een nieuw bestuur