dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
4
(1)

De verwachtingen van 2021

lees ook ...

Regeringsbeloften geschreven op water

Bij zijn aantreden beloofde Santokhi dat hij de koers binnen een week omlaag zou brengen en met het IMF zou werken om de economie gezond te maken op zo’n manier dat de bevolking het niet zou voelen. O...

Op de eindejaars persconferentie die vandaag gehouden is door President Chandrikapersad Santokhi en Vicepresident Ronnie Brunswijk, gaf de president aan dat de regering in de eerste maanden van 2021 doorbraak verwacht  op financieel economisch gebied. Daarnaast zullen er verschillende projecten moeten worden goedgekeurd door de regering die in 2021 uitgevoerd moeten worden. De uitvoering van deze projecten zal leiden tot een toename van werkgelegenheid en economische ontwikkeling.

De regering zit vanaf haar installatie op 16 juli 2020 tot en met maart 2021 in de 9 maanden urgentiefase. In deze fase wordt de basis gelegd voor welvaart en een duurzame ontwikkeling voor de samenleving. President Santokhi zegt hiervan dat de regering dag en nacht heeft gewerkt en op schema is met het urgentie programma.

Behalve aan de verwachte financiële doorbraak in de eerste maanden van 2021 zal de regering verder werken aan verbetering van het bestuur, versterking van de rechtsstaat, een degelijk en solide financieel economisch beleid,  het herstellen en intensiveren van de bilaterale, internationale en multilaterale relaties, het bevorderen van de volksgezondheid en de ontwikkeling van het binnenland.

President Santokhi zei dat in het jaar dat voor ons ligt de regering ook bijzondere aandacht zal blijven besteden aan het bevorderen van de veiligheid en de bestrijding van nationale en internationale criminaliteit. Ook COVID-19 wordt aangepakt. De vaccins worden in het eerste kwartaal van 2021 verwacht en het nationaal vaccinatieprogramma is al in grote lijnen uitgezet. Het staatshoofd beloofde in zijn nieuwjaarsboodschap verder en meer diepgaand in te gaan op de verwachtingen van 2021.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe verwachtingen van 2021