Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

De vereniging van Surinaamse Veteranen En Ex-Militairen laat weer van zich horen

Geplaatst

op

 

Waldo Jameson, de Secretaris-Generaal, van de vereniging van Surinaamse Veteranen en ex-militairen, spreekt zijn afkeuring uit aan het adres van de laatste twee ministers van Defensie. Naar zijn zeggen heeft zijn groep van de laatste twee ex-ministers een zeer minderwaardige en afkeurenswaardige behandeling ervaren. Dit is niet de voorstelling welke de groep had. Zij hadden op veel meer steun gerekend, daar de ministers in kwestie ook militairen zijn.

Zij hebben van dichtbij mogen aanschouwen, de verrichtingen van deze veteranen en ex-militairen. Daarnaast spreekt Jameson met lof en respekt over een andere ex-minister namelijk de heer Ivan Fernald. Op de huidige defensie minister, mevrouw Krishna Mathoera, doet Jameson het beroep om te kijken naar de veteranen en ex-militairen en zaken op te pakken zodat ook deze groep nu een menswaardig bestaan mag gaan leiden uiteindelijk. Zij hebben veel beter verdiend dan tot nu tot het geval is. Men moet niet vergeten dat het grote zonen van het land zijn die hun leven op het spel gezet hebben en nu rust op de staat Suriname, de plicht iets terug te doen voor deze groep zo hoort het benadrukt waldo Jameson, de Secretaris-Generaal van de Surinaamse Vereniging Van Veteranen En Ex- Militairen.-Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marvin
donderdag 1 oktober 2020 15:44

Duidelijk. Deze mannen hebben hard gestreden en hebben recht op een beter veteranen toekomst.hopelijk dat de minister van defensie goed naar ze luisteren en hun tekortkomingen zoals gevraagde tegemoet zal komen

Michel
vrijdag 2 oktober 2020 18:34

Tot nu toe heeft geen enkele minister van Defensie een onderzoek ingesteld naar de 12 militairen van het Nationale Leger die in de nacht van 21 op 22 juli 1986 ontvoerd werd door onze vp Ronnie Brunswijk. Uit het oog uit het hart.
Minister van Defensie mevrouw Mathoera wat gaat u hieraan doen?

Laatst bewerkt op 24 dagen geleden door Michel


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen