dinsdag 25 januari 2022
26.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
5
(1)

De vakantieschool moet open blijven

lees ook ...

Het bedrijfsleven is belangrijk voor ontwikkeling

Tijdens het nieuwjaarsdiner dat president Chandrikapersad Santokhi op zaterdag 22 januari in hotel Marriott had met bedrijfslevenorganisaties bracht de president naar voren dat het bedrijfsleven een b...

Veel Surinamers zijn opgegroeid met een vakantieschool. Sport, spelletjes, hapjes, een drankje, en soms een verassing is te vinden op deze school. Kinderen genieten volop. Volgens Emmy Hart, voorzitter van stichting Rumas moeten kinderen in de vakantie niet stil zitten. Stichting Rumas houdt deze week dertig kinderen onder toezicht bezig op de vakantieschool.

“Ze hebben beweging nodig en dit kunnen ze via de vakantieschool op een verantwoorde, begeleidende en veilige manier doen,” aldus Hart.

Nancy Saridjo van het directoraat Cultuur zegt dat bij creativiteit zowel de handen als de hersenen worden gebruikt. “Ze maken een windvanger. De kinderen zien leuke kleuren, garen en tal van andere dingen die ze daarvoor kunnen gebruiken. Dit is iets anders dan hun tablet, waar ze dagelijks mee bezig zijn.” De kinderen zijn blij met de vakantieschool. “Thuis is niet zo leuk als hier. Ik zie andere kinderen en vind het heel gezellig” zegt een kind van zeven uit de groep.

Er staat voor woensdag een bezoek aan Bosbivak op het programma. “Met een echte militaire bus gaan wij met z’n allen uit de stad. Dat is toch exciting voor de kinderen?” vraagt  mevrouw Hart, die even enthousiast is als de kinderen.

Parlementariër Patricia Etnel was maandag speciale gast bij de opening van de vakantie school. Ook zij mocht als kind naar de vakantieschool. “Ik vond die ook heel leuk. Je kwam op Latour in de zaal van Makandra met de kinderen bij elkaar, deed leuke dingen zoals tekenen, spelletjes, dansen en bidden. De overheid moet dit blijven ondersteunen. Als er géén geld voor is, dan maar met andere middelen. Maar de vakantieschool moet altijd open blijven”, was haar reactie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe vakantieschool moet open blijven