dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(1)

De vakantieschool moet open blijven

lees ook ...

Franse delegatie bezoekt Openbaar Ministerie

Waarnemend procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh, heeft woensdag 22 maart een Franse delegatie op het parket ontvangen. De delegatie bestond uit Nicolas de Lacoste, de Franse ambassadeur, de "Depu...

Veel Surinamers zijn opgegroeid met een vakantieschool. Sport, spelletjes, hapjes, een drankje, en soms een verassing is te vinden op deze school. Kinderen genieten volop. Volgens Emmy Hart, voorzitter van stichting Rumas moeten kinderen in de vakantie niet stil zitten. Stichting Rumas houdt deze week dertig kinderen onder toezicht bezig op de vakantieschool.

“Ze hebben beweging nodig en dit kunnen ze via de vakantieschool op een verantwoorde, begeleidende en veilige manier doen,” aldus Hart.

Nancy Saridjo van het directoraat Cultuur zegt dat bij creativiteit zowel de handen als de hersenen worden gebruikt. “Ze maken een windvanger. De kinderen zien leuke kleuren, garen en tal van andere dingen die ze daarvoor kunnen gebruiken. Dit is iets anders dan hun tablet, waar ze dagelijks mee bezig zijn.” De kinderen zijn blij met de vakantieschool. “Thuis is niet zo leuk als hier. Ik zie andere kinderen en vind het heel gezellig” zegt een kind van zeven uit de groep.

Er staat voor woensdag een bezoek aan Bosbivak op het programma. “Met een echte militaire bus gaan wij met z’n allen uit de stad. Dat is toch exciting voor de kinderen?” vraagt  mevrouw Hart, die even enthousiast is als de kinderen.

Parlementariër Patricia Etnel was maandag speciale gast bij de opening van de vakantie school. Ook zij mocht als kind naar de vakantieschool. “Ik vond die ook heel leuk. Je kwam op Latour in de zaal van Makandra met de kinderen bij elkaar, deed leuke dingen zoals tekenen, spelletjes, dansen en bidden. De overheid moet dit blijven ondersteunen. Als er géén geld voor is, dan maar met andere middelen. Maar de vakantieschool moet altijd open blijven”, was haar reactie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe vakantieschool moet open blijven