dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

De tweede pitchronde van SURGE is begonnen

lees ook ...

Instaprekening van De Surinaamsche Bank

De Surinaamsche Bank introduceerde vrijdag jongstleden een nieuw product, namelijk de DSB instaprekening. Het is een nieuwe dienst. Dit moet financiële inclusie bevorderen bij elke Surinamer door toeg...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en technologische Innovatie (EZ) is begonnen aan de tweede pitch-ronde van deelnemende bedrijven in het Suriname’s Growth Enterprise (SURGE) project. Dit project wordt uitgevoerd met assistentie van Solidaridad en financiering van de Wereldbank. Aan de tweede pitchronde nemen 18 bedrijven mee.

De bedrijven houden een korte presentatie, waarna een evaluatiecommissie de beoordeling doet en bepaald welk bedrijf in aanmerking komt voor de “matching grant”. Presentaties werden gehouden op de dag van de ondernemer, 17 november in Spice Quest.

NV Ton is een cluster van bedrijven, die volgens Jan van Charante streeft naar een ISO-certificering, trainingen en solar green certification voor hun cluster bedrijven. Hun voorbereiding ging niet vlot. De bedrijven hebben allemaal een ander vorm van marketing en sales. Hun presentatie was wel vlot. De NV hoopt met SURGE door dit traject te gaan.

Directeur van J & S Trading- Bio Tara, John Goedschalk, neemt ook deel aan de pitchronde. Zijn bedrijf is bezig over te schakelen van dienstverlening naar productie. Zijn presentatie ging over de productie van wilde oliën. Hij is een samenwerking aangegaan met vrouwen van Brownsweg, terwijl hij al maanden bezig is met SURGE om een business- en groeiplan op te zetten.

Goedschalk gaf aan, dat hij met de middelen van SURGE een fabriek wil opzetten, en trainingen wil verzorgen in huishoudbudget, kinder- en ouderen opvang ten behoeve van de gemeenschap, zodat er meer werkgelegenheid wordt gecreëerd. Een sociaal-economische studie zal ook worden gedaan om zoveel mogelijk te blijven in de gang van zaken binnen de gemeenschap. Hij hoopt dat zijn activiteiten in de gemeenschap gedragen zullen worden door SURGE, zodat hij in aanmerking komt voor de grant.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe tweede pitchronde van SURGE is begonnen