dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
5
(1)

De Surinaamse overheid laat weer toiletten door particulieren bouwen

lees ook ...

Automobilist aangehouden na fatale aanrijding met voetganger...

Op zondagochtend 26 november 2023 heeft een nog onbekende automobilist zich gemeld bij de politie na een tragische aanrijding op de Anton Dragtenweg, waarbij een man van hindoestaanse afkomst om het l...

De communicatiedienst liet weten dat er op 05 locaties in de binnenstad openbare toiletten gebouwd zullen worden. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) vond het “een prachtig project dat wij al geruime tijd hebben besproken en nu in deze vorm uitgevoerd wordt,”. En districtscommissaris(dc) Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost vond het “een mooie samenwerking tussen een particuliere ondernemer en het commissariaat, een win-win situatie voor de binnenstad,”.

Minister Nurmohamed benadrukte de vele mogelijkheden van Public Private Partnership (PPP), die de samenleving ten goede komt. De bewindsman bracht op maandag 4 april 2022 een bezoek aan het eerste in aanbouw zijnde openbaar toilet uit de serie van vijf die zullen worden gebouwd in dit traject.

Er werd aangegeven dat de toiletruimtes zullen worden geopereerd door een lokale ondernemer, waarbij het ministerie en het commissariaat zullen zorgen voor alle nodige ondersteuning. De OW-minister prees de ondernemer voor zijn initiatief en sprak alle steun toe vanuit het ministerie.

Het OW-ministerie heeft in het afgelopen jaar in samenspraak met het bedrijfsleven, verschillende horecabedrijven uit de binnenstad van Paramaribo en het districtscommissariaat van Paramaribo Noord-Oost een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het ligt in de bedoeling dat er samen wordt gewerkt aan het aantrekkelijker en veiliger maken van de binnenstad.

Tot zover de uitleg vanuit de communicatiedienst

De overheid moet uitleggen wat dat public-private partnership precies inhoud en wat de steun inhoud die zij aan de ondernemer gaat geven. Het mag wel duidelijk zijn dat het ongehoord is dat een overheid geen openbare toiletten kan/wil bouwen.

In Nickerie is er laatstleden op kosten van het volk een toilet gebouwd voor meer dan SRD500.000 terwijl er al honderden burgers betaald worden voor dit soort werk. Het volk heeft haast niets te eten omdat door de hoge wisselkoers voor de US dollar basisgoederen onbetaalbaar zijn. Het is onacceptabel dat lands geld over de balk wordt gegooid.

Een belangrijke vraag is waarom de overheid niet zelf die toiletten bouwt ,want er zijn overvloedig mensen in dienst bij het ministerie van Openbare Werken. Wordt het volk weer bestolen met het betalen of matsen van particulieren terwijl de overheid al honderden personen betaald die het werk kunnen doen.

De conclusie is dat het ministerie van Openbare Werken het bouwen van openbare toiletten met eigen werkkrachten moet doen. Dit vermorsen van landsgeld en het matsen van vriendjes accepteert de samenleving niet meer. Deze verwerpelijke manier van regeren van het land moet nu stoppen!

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe Surinaamse overheid laat weer toiletten door particulieren bouwen