Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

De Surinaamse geruchten machine draait momenteel op volle toeren

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 15 At 15.27.36

Alle aan de start van de huidige coalitie gedane beloften, worden thans in twijfel getrokken door zij die de ontwikkelingen volgen. Daarnaast is het binnen de partijen welke deel uitmaken van de coalitie niet allemaal koek en ei.

Het is alsof er een dictatoriale storm raast vanuit de kant van de top van deze partijen. Dit kenmerkt zich onder andere door de recente benoemingen van personen in posities. Voorbeelden hiervan zijn de benoeming van het VHP Assembleelid Mangre tot lid van de raad van commissarissen bij de SLM. Los van het feit dat er binnen de VHP, volgens haar fractieleider, afspraken zijn betreffende het bekleden van meerdere functies door èèn persoon, kwam de benoeming als donderslag bij heldere Hemel.
Ook worden zonder de rest van de partij te kennen, personen benoemd in de functie van District-Commissaris (DC).

In deze kwestie werd vooral gehekeld, de handhaving van DC Nerkust. De achtergrond van het rumoer is het feit dat nerkust, lid is van de NDP en hij wordt in verband gebracht met de ongeregeldheden rond de uitslag van de laatste verkiezing.

De ABOP onder-voorzitter, die bekend staat als Bordo, is hierover niet te spreken en heeft middels het uitbrengen van een voice bericht aangegeven dat hij overweegt uit de partij te stappen. Nadat dit bericht uitgelekt was kwam, hij live via Facebook, om aan te geven te wachten op het besluit van de patij, over zijn lot. Hij gaf heel duidelijk aan dat als hij zal worden geroyeerd, hij definitief uit de politiek stapt en geen toenadering zal zoeken bij een andere partij. Zo ook wenst hij dan niet te worden benaderd, door ander partijen.

Verder zijn er geruchten als zou er ontevredenheid heersen binnen de NPS. Hier gaat het om kritiek op de slappe houding van voorzitter Rusland. Volgens velen is sprake van een stiefmoederlijke behandeling vanuit de VHP en de ABOP naar de NPS toe. Men geeft aan dat dit niet zo door kan blijven gaan en dat het misschien beter is dat de partij uit de coalitie stapt.

Los van de handhaving van DC Nerkus, wordt ook de naam van Andy Rusland genoemd in verband met de functie van president-commissaris bij de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS). Andy Rusland is prominent lid van de NDP. Er wordt vanuit verschillende hoeken gevraagd om opheldering en wij van Culturu.com zullen u op de hoogte blijven houden over hoe dit alles zich verder voltrekt.

Culuru.com

8 Reacties
8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Guno
zaterdag 15 augustus 2020 15:53

Het is al zover. De vhp kan niet zomaar mensen op posten zetten. Gaat in overleg. Wie gaat ze betalen. Maakt volgend mij niet uit wie aan de macht is. Vriendjes politiek zal je blijven houden in derde wereld landen. Iedereen steelt en schuift zijn familie of vrienden kennissen naar voren. En zo gaat deze regering zeer binnenkort ook vallen.

Haynes
zaterdag 15 augustus 2020 15:57

NPS is een je sufferd. Rusland is een bobo. In plaats dat hij als een leider optreed en zijn mond open doet luisterde hij maar wat hij moet doen en maar genoegen nemen met wat hij krijgt. Stop ermee en als hij geen partijleider kan zijn dan moet een krachtiger iets d de NPS leiden. Ze doen maar . Waar zijn NPS mensen. Nergens. Alleen vhp en ABOP bepalen wie waar zit. En zo gaan we democratisch niet met elkaar om.

Philp
zaterdag 15 augustus 2020 15:59

Laar Bouterse weer komen. Dan weten we waar we aan toe zijn.

Rama
zaterdag 15 augustus 2020 16:09

Andy Rusland en Nerkust mogen niet aanblijven.

A/H
zaterdag 15 augustus 2020 16:29

Ik zou graag willen weten wie deze geruchtenmachine in stand houdt. NPS heeft 2 ministers en die hebben ook getekend. Als de namen later op de lijst geplaatst zijn dan moeten ze voortaan beter kijken en niet tekenen. Dat vind ik dom. En dan gaan ze dreigen uit de coalitie te stappen. Ik zou zeggen, NPS de rozen zullen bloeien, ook al zien we jullie niet meer.

Helen
zaterdag 15 augustus 2020 16:43

En de zooi gaat gewoon door. Lijkt alsof de NDP nig steeds aan de macht is. Jammer, vreselijk jammer😬🙄😏😏

Marinus
zaterdag 15 augustus 2020 16:46

Is een en al rotzooi. Brunswijk wat gaat er nu gebeuren. Wie heeft nu de macht in handen. Straks gaan de militairen ingrijpen. En hebben we weer een staatsgreep. Bouterse had de leiding in zijn tijd. Wie heeft hier de leiding.

Stieko
zaterdag 15 augustus 2020 19:42

Bruja ini a tenti… hahahahahaaa
Dit is pas het begin. Wacht maar af.
Etnisch politiek is niet meer van deze tijd. Kijk en luister goed en wees alert!
A no woko!!!!
God bless Suriname.
Recht en waarheid maken vrij!Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen