Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

De Surinaamse advocaat Joan Nibte geeft uitgebreid haar versie van het dispuut met meneer Slagveer

Geplaatst

op

Joan Nibte2

Joan Nibte is niet onbekend in Suriname. Zij is in het dagelijks leven een bekende advocaat en is ook nog ondervoorzitter als ook een van de drie politieke leiders van de veel belovende nieuwe politieke organisatie genaamd Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO).

Niet zo lang terug werd haar verhaal over de tijd welke zij in quarantaine heeft doorgebracht, breed in de pers belicht. Zij haalt weer de pers, maar nu in een niet zo smakelijke kwestie. Een zekere heer Slagveer wend zich tot het tuchtcollege en een Surinaamse krant, met bezwarende verklaringen tegen advocaat Joan Nibte. Reden voor deze jurist om haar zijde van het verhaal aan te geven en ze zegt:

Mijnheer Slagveer heeft mij eind vorig jaar via een zekere Priscella Hoogdorp benadert in verband met een te schrijven boek over Coronie. Daar hij had gehoord over het werk dat ik doe in het district Coronie, als advocaat, voorzitter van de stichting Stipaco en als jonge politica die de trekker is van de PRO in Coronie, vond hij dat ik moet worden genoemd in dat boek.


In dat kader hebben dhr. Slagveer en ik een aantal telefoongesprekken gevoerd en het leek me een leuk plan. Natuurlijk wilde van hem weten wat dat zou kosten en ik vertelde hem dat ik zelf bezig was met een fotoboek waarin ik alle foto’s welke ik de afgelopen tijd in Coronie had gemaakt zou plaatsen. Het idee van een fotoboek had ik van mijn zus Maureen overgenomen. Zij had in verband met mijn moeders verjaardag op 27 oktober zo een fotoboek laten maken dus liet ik door dezelfde persoon ook voor mij een fotoboek maken.

Na niet lang kreeg ik van de heer slagveer een formeel schrijven met de uiteenzetting, waarvan voor mij het bedrag te hoog was. Ik liet hem weten eerst naar een sponsor te moeten uitkijken, omdat met een sponsor ik het boek gratis zou kunnen verdelen onder de Coroniaanse gemeenschap. Hij bleef informeren als ik een sponsor had gevonden, waarop mijn antwoord steeds was dat iedereen het bedrag te hoog vond en het dus beter was het maar te laten.


Ondertussen was mijn fotoboek af en ik zei hem dat ik daarmee wil volstaan. Hij vroeg me om dat fotoboek te zien en ik heb persoonlijk mijn eigen exemplaar aan hem bezorgd op zijn huisadres.
Hij vond mijn fotoboek leuk maar nietszeggend, dus stelde hij voor om het bestaande boek uit te breiden met wat tekst. Ik zei hem dat ik het liever zo laat omdat ik niet in staat ben om nog meer kosten ervoor te betalen . Hij bood aan om het boek kosteloos uit te breiden met tekst en ik moest ook wat meer foto’s aanleveren. Ik vond het een goed idee en we gingen aan de slag.

Hij vond mijn werk in Coronie zo geweldig dat hij wilde helpen aan de bewustwording van de Coroniaanse gemeenschap. Vanaf toen was het over en weer appen van foto’s en informatie. Toen hij bijna klaar was zei hij vreemd genoeg dat hij wat jongens moest betalen. Uiteraard vroeg ik waarvoor en hij gaf aan kosten voor de designs en lay-out. Ik herinnerde hem eraan dat wij dat niet hadden afgesproken en dat ik anders zelf een designer zou kunnen regelen. Ondanks dat niet was afgesproken, vroeg hem toch wat de kosten van de jongens zijn en wat als ik het bedrag niet kon betalen. Dit omdat ik wilde weten waar ik aan toe ben. Immers ik los een hypotheek af dus ik kan me niet onnodig in kosten jagen. Daarnaast heb ik ook een eigen Advocatenkantoor waar ik dagelijkse uitgaven heb. Ik zal mezelf niet onnodig in de kosten jagen.


Pas later kreeg ik een offerte dat het bedrag Usd 1950 aangaf, terwijl mijn eigen foto boek compleet 750 srd heeft gekost. Trots dit alles heb ik hem nooit gezegd dat ik niet zal betalen ik heb hem wel gezegd dat het bedrag absurd is.


Ik vertrok naar America en daarna was ik in Quarantaine dus heb ik dat geschil even geparkeerd.
Hij deponeerde op mijn kantoor en op het kantoor van de PRO brieven waarin hij sommeerde dat nu het bedrag van Usd 7650 moet worden betaald.
Ik belde hem daarover maar hij wilde niets horen en sprak alleen over geld, geld, geld en nogmaals geld.


Ik vond iemand bereid om de drukkosten van het boek voor zijn rekening te nemen, dus belde Ik slagveer en vroeg hem als hij mee accoord ging dat het boek werd gedrukt en de exemplaren te delen. Door zijn deel te verkopen kon hij toch aan zijn geld te komen. Hij wilde daar niets van weten, dan maar praten over contant geld.


Dat hij ging naar het tucht college heb ik gelezen in de krant. Ik heb van het college geen bericht ontvangen.
Als laatst wil ik aangeven dat dit de juiste toedracht is, hetgeen ook blijkt uit het bewijsmateriaal welke ik in mijn bezit heb. Het bewijsmateriaal bestaat uit onder andere een reeks aan opgesloagen whatsapp berichten en documenten dat het bedrag van Usd 1950 van de een op het ander moment stijgt naar Usd 7000.

Culturu.com — Ferdinand Louis

12 Reacties

12
Reageer op dit artikel

1000
Elizabeth

Dit is een interessant artikel. Jammer van de vele taalfouten

Tamusi

Hahhaa meneer slagveer is een oplichter, corona crisis dus hij heeft wat snel bedacht om aan usd te komen

Ben

Ik geloof je mevr Nibte,die meneertje is geen zuivere koek.
Ik heb zelf geen goede ervaring,ik zal hem geen label geven.
Want ik ben niet van zijn soort.

Parbhoesingh

Nooit zaken doen met dit soort lui.kap ermee.vertrouw niet alle mensen.weest zakelijk,Want daar sta je strerk.

Werner

Geld. Wie niet steelt of erft, zal werken tot hij sterft. Het klopt toch. Niet zomaar zegt men shit. De waarheid. Iedereen steelt. Alleen is de 1 erger dan de ander. Zelf de politie steelt. Noem maar op. En ja de 1 loopt regen de lamp. 👀

Sheen

In Nederland hoef je niet te werken daar krijg je gratis leef geld.alles gratis. Dokter ziekenhuis .. waarom moet je dan nog mensen oplichten? Ga naar Nederland en ga daar de sociale dienst oplichten dat je niet kan werken of geen werk kan vinden dan krijg je geld. Heb ik me laten vertellen. No licht ding sma op.

Paul

Wat stom. Een advocaat oplichten? Wie liegt? Ik zou geen advocaat durven oplichten ik weet het niet en zal de rechter moeten uitmaken wie er liegt. Sowieso gaat die meneer verliezen als hij wettig en overtuigend bewijst heeft. Contracten… Dus meneer die aan een ander sport.. ga werken.

Django

Mooi huis heb je .moeder naast je woning op het erf nog een woning.. Men denkt die heeft geld. Lekker makkelijk. Laat je niet oplichten omdat je beroemd bent of geld hebt. Nee is nee. Laat je niet dwingen als je iets niet wilt.

Rosa

Hallo Sheen, mijn advies aan jou is:geloof niet blindelings wat mensen je vertellen, en zorg er altijd voor dat je eerst onderzoekt of uitspraken op waarheid zijn gebaseerd. Dat men in Nederland gratis geld en gezondheidszorg krijgt is natuurlijk onzin.Alle lagen van de Nederlandse bevolking arm, middenklasse, of rijk werken over het algemeen keihard om de economie draaiende te houden zodat een ieder van zijn te veel betaalde belasting geld kan genieten van de noodzakkelijke dingen in Nederland, bijvoorbeeld schone straten, mooie infrastructuur, goede gezondheidszorg, goed onderwijs enz.. Allemaal betaald van onze eigen belastinggeld.
So Get your facts straight.

Mvg, Rosa

Joris

Hallo Rosa, Waarom wilt iedereen zo graag naar Nederland? Niet alleen uit Suriname, maar over de gehele wereld. De Romeinen Turken enz. Ze lichten de belasting daar op. Wo en in Roemenië maar krijgen geld. Marokkanen men 20 zogenaamde kinderen in Marokko van nk Marokkanen krijgen geld. Surinamers die in de Bijlmer bij een ander staan ingeschreven zodat ze bubbel inkomen genieten.ja je hebt hogelijk gelijk, er word hard gewerkt zodat er belasting geld opgelicht word door anderen.overal ter wereld zijn er oplichters.klopt ook de sociale dienst en UWV of ander instantie word gelicht.ik werk voor me geld…maar me over… Lees verder »

Boris

Daarom moet je contracten maken. Offerte en als ik voor je moet werken betaal je eerst een voorschot en zolang geen akkoord gegeven op papier met handtekening dan niet werken. Vooral niet bij grote bedragen. Ik vertrouw niemand meer op zijn bruine ogen . Voorschot of contract tekenen voor akkoord. En dat weet de advocaat dat ze de zaak zal winnen.

Prem Marhe

Wat moet hij bij de Tuchtcollege doen met dit NIET beroepsmatig verhaal. Een zelf opzet geschil. Ik had ooit ook een offerte laten maken van een “Litho” geloof ik voor een platenhoes. Dat was toen 2000 Gulden. Ik maakte het later zelf met een paar foto’s en klaar was ik ! Er zijn bedrijven die natuurlijk dit soort bedragen rekenen omdat ze in een prehistorische prijslijst tijdperk zijn blijven hangen. Vooral als ze horen; Klant is advocaat… Dan wrijven ze al in de handen. De gewoonrecht zegt bij buitenproportionele bedragen toestemming en/of bevestiging van opdrachtgever. Opdrachtgever is diegene die de… Lees verder »Advertentie

Suriname

Een greep uit de zovele meningen die thans leven onder het Surinaams volk

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 06 03 At 05.14.33

De Surinamers worden vanaf de afgelopen verkiezingsdag op 25 mei, steeds meer geconfronteerd met verrassingen.

Een chronologisch beeld van de situatie is:

Het begon met de zovele ongeregeldheden op de verkiezingsdag. Zaken als verkeerd aangeleverde stembiljetten, het niet kunnen komen tot afronding van stemmen tellen, allerlei ongeregeldheden in de nachtelijke uren bij het hoofdstembureau van Paramaribo (poging tot brandstichting, stopzetting van de telling, de leden van het OKB, de toegang tot het gebouw ontzeggen)

Het grootste deel van het volk is de mening toegedaan dat de regeringspartij NDP van Bouterse verantwoordelijk is voor de chaos.

Volgens het Ministerie van Binnenlandse Zaken, dat de verkiezingen organiseert, is er helemaal geen sprake van chaos. directeur Putridewi Amatsoemarto vraagt zich af waarom het verkiezingsgebeuren als chaos wordt betiteld.

Een peiling van wat er onder het volk leeft leverde de navolgende meningen op:

 1. Bouterse heeft de nederlaag van de NDP nog steeds niet aanvaardt.
 2. Er wordt door de NDP misbruik gemaakt van Covid -19.
 3. Als de huidige winnaars van de Verkiezingen van 25 mei 2020 in Suriname, niet uitkijken blijven ze gewoon in de oppositie en blijft Bouterse gewoon president van Suriname.
 4. Moe geworden van de verkiezing ik volg het niet eens meer, het interesseert mij niet eens meer het is alleen maar schande voor Suriname.
 5. Ze zoeken allerlei manieren om door te gaan met roven .
 6. Sorry het is hard maar de realiteit en de waarheid. Ik schaam me om te zeggen dat ik Surinamer bent , mensen gaan zeggen, oh dat is toch dat boevenland In Zuid Amerika?
 7. President Bouterse aanvaard je verlies als een man en draag de zaak over als een man, want nu gedraagt jij je als een kind van wie het favoriete speelgoed is afgepakt.
 8. Nog geen 10 dagen geleden was Suriname Corona vrij en nu code rood.
 9. De NDP’ers in de top van de partij die het goed menen met Suriname moeten nu tegen hun leider zeggen dat zijn aanpak meer wrevel zal veroorzaken en dat de mensen die op de NDP hebben gestemd wellicht de partij zullen verlaten. Er kan een scheuring ontstaan omdat de achterban het niet zal accepteren dat de hele partij in een afgrond wordt geduwd door slechts 1 persoon.
 10. Ik denk niet dat politieke partijen bepalen of iets onrechtmatig is of niet. In de Surinaamse grondwet staat ook dat onder buitengewone omstandigheden verkiezingen tijdelijk uitgesteld kunnen worden. Er was reeds een noodtoestand ingelast.
 11. Al die dyugudyugu is niet goed. Het was echter te verwachten vanwege de grote belangen die op het spel staan.
 12. Iedereen kan duidelijk zien dat covid-19 voor de zoveelste keer als argument wordt ingebracht om de verkiezingsuitslag te beïnvloeden.
 13. En wanneer Suriname als failed state wordt betiteld dan voelt men zich zwaar beledigd.
 14. Ik kijk vanaf een afstand en ben ook niet gerust met de partij van Brunswijk in de regering, omdat deze meneer in Nederland bij verstek is veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf.
 15. De NDP geeft al aan dat zij de nieuwe regering op alle mogelijke manieren zal dwarsbomen.
 16. Surinamers..dit is de corona coup waarvoor we vreesden!
  Plotseling hebben de ndpers belast met het aanwijzen van de winnaar van de verkiezingen, allemaal het coronavirus opgelopen.
 17. Nu zal alles uitgesteld worden en bouta zijn hoop is dat de surinamers gaan bezwijken en alles over de verkiezingen zullen vergeten.
 18. Coronavirus of niet de uitslag van de verkiezing moet bekend gemaakt worden.
 19. Bouta moet aftreden!! Laat hem geen corona coup plegen, laat hem niet slagen in zijn opzet.
 1. Dit geeft toch aan dat de voorzitter van het hoofdstembureau totaal niet geschikt is voor de functie. Je moet precies weten wat je bevoegdheden zijn.
 2. Waarom zijn ze bang voor hertelling? Elke partij heeft recht op hertelling als dat wordt gevraagd. Vhp is bang omdat zij gefraudeerd hebben en dan zeggen ze dat de ndp heeft gefraudeerd.
 3. Is er echt niemand in suriname die zijn taken en verantwoordelijkheden kent en neemt?
  zoals gewoonlijk….. veel herrie weinig daden, ook typisch iets surinaams.
 4. Hoe doorzichtig is het, eerder was er geen gevaar en zelf de President hield geen rekening met pandemie, hij gaf zelf het slechte voorbeeld. Hij heeft vaker gezegd dat hij voor het volk is, maar is nu met zijn bende bezig hun eigen hachje te redden. Er mag een hertelling komen, dan hoop ik dat het volk nu inziet dat de paarse partij waarop ze gestemd hebben, lak heeft aan ze.

Aldus een greep uit het meningen arsenal. Zij die ook hun mening wensen te delen, wees vrij en plaats jou reactie onder dit bericht.

Img Ee15809e38f6 1

Culturu.com —- Ferdinand Louis

Lees verder

Suriname

Inheemse dorpen in Suriname treffen COVID-19-maatregelen

Geplaatst

op

Niemand Mag De Inheemse Dorpen In Of Uit. Dorpsbewoners Hebben Maatregelen Genomen Om Zichzelf Te Beschermen Tegen Covid 19.

Om zichzelf te beschermen tegen COVID-19 hebben inheemse dorpen maatregelen getroffen. De dorpshoofden van verschillende inheemse dorpen informeren hun dorpsbewoners via social media hoe zichzelf te beschermen tegen het virus. Het is momenteel in de dorpen verboden om buitenstaanders toe te laten. Aan de dorpsbewoners wordt gevraagd geen vrienden of familie te ontvangen voor bezoek of verblijf.

Het dorpsbestuur van Grankreek is ertoe overgegaan om de ingang van het dorp af te sluiten. Er is een afbakening geplaatst die van 18:00 – 06:00 gesloten zal zijn. Dit initiatief komt van de jongeren, zegt dorpshoofd Angelique Palmtak. Bovendien werken de jongeren eraan mee om in shiftverband de poort te bewaken om er zeker van te zijn dat niemand het dorp tijdens de lockdown binnenkomt of verlaat.

Bewoners die vanwege het werk iets later toch naar huis moeten, zullen met de aanwezige middelen gereinigd worden. Dorpen zoals onder andere Bernarddorp, Redidoti, Kalebaskreek en Pikin Poika hebben via social media ook soortgelijke maatregelen getroffen, ter bescherming van de dorpsbewoners.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen