donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

De Surinaamsche Bank ontslaat in opspraak geraakte accountmanager

lees ook ...

Vp Brunswijk bezorgd om wegtrekken van kader

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk zegt dat de ontwikkelingen in het land zorgwekkend zijn. Hij benadrukte dat de regering hard bezig is om hierop een antwoord te kunnen geven. Brunswijk reageerde me...

De Surinaamsche Bank (DSB) heeft de accountmanager Anoeradhadevie M. die met de justitie in aanraking is gekomen  ontslagen. Deze ex-accountmanager is momenteel in verzekering gesteld terzake verduistering, oplichting, overtreding van de Wet Money Laundering en valsheid in geschrifte, nadat zij gesjoemeld heeft met gelden van cliënten van de bank en gehandeld heeft buiten wet en recht van de bankzaken.

Miljoenen aan SRD’s en vreemde valuta van mensen uit de financiële wereld heeft zij weten te verduisteren, lange tijd buiten het zicht van de bank. De bank heeft een verklaring uitgegeven om duidelijk te maken, dat handelingen van de accountmanager, solo-acties waren van de ex-medewerkster.  Andere medewerkers van DSB waren niet erbij betrokken.

De verklaring van de bank: “Eind oktober 2021 werd bekend dat een medewerkster van een bank op verdenking van verduistering, oplichting, overtreding van de Wet Money Laundering en valsheid in geschrifte is aangehouden. Deze medewerkster was in dienst van De Surinaamsche Bank (DSB). Uitvoerig intern onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat eerdergenoemde vermeende handelingen buiten de bank hebben plaatsgevonden en dat er geen andere medewerkers van DSB hierbij betrokken zijn. DSB heeft geen financiële schade opgelopen.

De bank betreurt deze activiteiten ten zeerste, het vertrouwen in de medewerkster is ernstig geschaad en zij is ontslagen. De zaak wordt verder extern door de justitiële autoriteiten onderzocht. DSB stelt haar klanten altijd als prioriteit en zorgt er middels de interne beheersmaatregelen voor dat het vertrouwen dat haar klanten hebben gesteld in DSB, altijd is gewaarborgd.”

Hiermee heeft de bank cliënten gerustgesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe Surinaamsche Bank ontslaat in opspraak geraakte accountmanager