zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
4.5
(4)

De stier was niet verplaatst

lees ook ...

USAID biedt kansen voor duurzame energie in Caribisch Gebied...

Het Directoraat Technologische Innovatie (DTI) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op dinsdag 20 februari 2024 een informatiesessie georgan...

Patricia Etnel heeft gisteren op sociale media aangegeven hoe de zaak van de ‘gestolen’ stier eigenlijk is gelopen. Wat de waarheid is, is nog niet duidelijk.

“Ik zie de berichten voorbij gaan en lees het allemaal. Ik was er vanaf het begin dat mijn zoon werd gearresteerd. Hard handig aangepakt. Maar goed dat terzijde. Ik was er en zag alles gebeuren. Mevr Etnel wij hebben harde bewijzen tegen uw zoon! En ik oké wat zijn de bewijzen? Uw zoon heeft een foto van een koe gemaakt en een bericht gestuurd voor een vriend kun je een koper vinden maar no suku wang boeler prijs.Oké dat is het bewijs. Prima.

En nu blijkt het volgende:
1. Het gaat niet om een koe maar een stier. 2. Dat beest is nimmer verplaatst. De eigenaar heeft zijn stier gebonden op de plek waar de recherche is geweest met die koper en twee jongens. De eigenaar heeft dat zelf bevestigd waar ik erbij was. Toen hem werd gevraagd: is uw stier verplaatst? Het antwoord was nee! Ik heb dat beest in de ochtend daar gebracht en ik ben later geweest om het te halen en kreeg te horen van de buren dat de recherche van nieuwe grond dat beest heeft meegenomen. Goed dus vanwaar het vermoeden van de recherche dat er een stier is gestolen? Want pe a eigenaar tai a stier daar is de recherche geweest.
3. Na gedegen onderzoek is duidelijk geworden dat de recherche van nieuwe grond ervan uit ging dat mijn zoon die koe later stier is geworden van ergens naar de plek had gebracht waar zij zijn geweest en daarbij bleek dat de eigenaar zelf zijn stier daar heeft gebracht en gebonden. Verder dat de vermoedens dus absoluut niet juist zijn en dus geen gronden om te spreken van diefstal.

Vanuit OM was het ook duidelijk:
Hoe kun je op basis van vermoedens overgaan tot aanhouding en opsluiten? Moet dat in de rechtszaal aangegeven worden? En meer nog, er is geen ene stier/koe gestolen want de eigenaar heeft zelf aangegeven dat waar de recherche is geweest daar was zijn koe/stier gebonden. Wanneer dat duidelijk wordt is de vraag: Denken jullie echt Patricia Etnel zo te breken? Echt niet!

Was mijn zoon schuldig dan zat hij vandaag achter slot en grendel. Ik ben en blijf op mijn hoede en vraag de allerhoogste over mij en mijn gezin te waken en mijn kracht te geven want die tarantulas mogen nimmer succes hebben! Mi na afu sensi na broko broko mi de!”

Daar die koe of stier volgens bovenstaand stuk niet was gestolen, wie heeft dan de politie gebeld? De vriend die een koper moest zoeken? De koper? En waarom is de stier door de politie meegenomen? Vooralsnog zijn er in het verhaal een aantal onbeantwoorde vragen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe stier was niet verplaatst