donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

De school begint op 11 oktober

lees ook ...

Geen offshore olieproductie voor 2027

De Staatsolie Maatschappij Suriname heeft aangegeven dat er vóór 2027 geen offshore olieproductie in Suriname zal zijn. Dit komt voort uit een aantal factoren die uit de huidige exploratiefase naar vo...

 Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) heeft donderdag meegedeeld dat het komend schooljaar op 11 oktober begint. Dit heeft voor een deel te maken met het feit dat de vakantie voor de klassen 1, 2, en 3 van de voj-scholen pas op 8 september ingaat.

Schoolleiders van VOJ-scholen hebben instructies over het verloop van het schooljaar ontvangen. Op 6 september hoopt men het overgangsrapport uit te reiken, nadat woensdag het fysiek onderwijs voor de examenleerlingen van voj- en vosscholen werd hervat. Het examenburo zal  de data en het programma van eind Mulo en VWO/Havo/Natin bekendmaken volgend week.

Het ministerie zal voor alle actoren van het examentraject van avondscholen (Mulo en LBO) dispensatie aanvragen bij het ministerie van Justitie en Politie.

De leerkrachten moeten van het ministerie  eerst de leerstof herhalen. Ook moeten ze hun leerlingen motiveren en mentaal voorbereiden op het examen.  SO’s moeten worden afgerond en er mogen niet meer dan twee per schooldag gemaakt worden.

Het derde SO is mondeling. Bij het vak Nederlands wordt er geëxamineerd in drie boeken, twee gedichten en het rollenspel. Men mag niet afwijken van de gestelde normen, waarbij steeds twee leerkrachten het examen moeten afnemen. Eén is de examinator  en de ander functioneert als bijzitter.

Deze instructies gelden ook voor de LBO-scholen. Voor LBO Stoelmanseiland zijn er echter andere instructies met betrekking tot het leer- en afrondingsprogramma. Alle praktijkvakken zullen volgens de afgesproken normen worden getoetst.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe school begint op 11 oktober