woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
4.5
(2)

De scholen in Suriname gaan voorlopig niet meer fysiek open

lees ook ...

KPS besteedt service en reparatie aan dienstvoertuigen uit

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft per 22 mei jongstleden  bekendgemaakt  dat er in het kader van uitbesteding van service en reparatiewerkzaamheden aan dienstvoer...

De scholen in Suriname gaan voorlopig niet meer fysiek open vanwege de covid-19 crisis. Dit zegt minister Levens op de zoom persconferentie die vandaag gehouden is. Suriname en Uruguay waren de enige landen in Latijns America waar de scholen nog open waren. Ook zal het langer dan een jaar duren om het Onderwijs weer op het juiste spoor te brengen. Daarom zal het ministerie de kinderen thuis laten werken met materiaal vanuit het ministerie.

De leerlingen zullen gedrukt materiaal krijgen om mee te werken. Er zal ook gewerkt worden aan een speciaal leerprogramma om het doorstromen van de leerlingen mogelijk te maken. Er zullen ook radio en televisieprogramma’s verzorgd worden voor de leerlingen. De minister zegt dat het niet verboden is om online de lessen te verzorgen maar dat dat niet van het  ministerie uitgaat, omdat vele kinderen de faciliteiten daarvoor thuis niet hebben. En dan gaat het met name om een internet verbinding of de benodigde apparaten. 60 procent van de leerkrachten blijken deze faciliteiten ook te ontberen. Het mag niet van de ouders worden geëist dat hun  kind online moet volgen.

Er zijn vele personen die vragen of de kinderen zo geen achterstand oplopen. Minister Levens heeft al eerder duidelijk gemaakt dat we hier niet van achterstanden spreken. Het is namelijk zo dat covid-19 zoals geen enkele andere humanitaire ramp, rekening houdt met enig curriculum. Daarom komt het ministerie van Onderwijs met een heel nieuw leerplan aangepast aan deze noodsituatie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe scholen in Suriname gaan voorlopig niet meer fysiek open