Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

De rust is terug bij NV Energie Bedrijven Suriname

Geplaatst

op

In de achter ons liggende periode is de NV EBS vaker negatief in het nieuws geweest. Volgens de heer Steve Geerlings, de voorzitter van de bond bij dit bedrijf, is het nu wel rustig. De rust is teruggekeerd mede door inspanningen van de zijde van de bond. Geerlings doet een beroep op de samenleving om erop te vertrouwen, dat het goed komt met het bedrijf.- culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michel
donderdag 24 september 2020 14:27

En wanneer gaan jullie echt werken, zodat het Surinaamse volk niet meer maanden moeten wachten voor de aansluiting.

Arnold
donderdag 24 september 2020 15:02

En voor 220 aan te vragen moet ik bijna 600 USD betalen. Ze zijn voor het volk beginnen jullie de stroom prijs te zakken.

tata loso
donderdag 24 september 2020 15:08

De dienstverlening van EBS is voor Surinaamse begrippen goed. Er is geen ander bedrijf die deze diensten kan leveren, geldt trouwens voor alle staatsbedrijven in Suriname. De nieuwe coalitie heeft het over winstgevend maken van staatsbedrijven. Staatsbedrijven zijn bijna nooit winstgevend, tenzij je ze deels privatiseer. Staatsbedrijven hebben een maatschappelijke functie, de prijzen van de diensten zijn zo laag dat het meestal niet kostendekkend is. De staat pompt veel geld om de maatschappelijke rol van deze bedrijven te waarborgen. Staatsolie en I am Gold leveren de staat wel veel dividend op. Je hoort niemand praten over de hongerlonen die de… Lees verder »

Sita
donderdag 24 september 2020 15:21

Kunnen andere bedrijven behalve EBS stroom leveren. Groene stroom. Als er andere bedrijven ook stroom gaan verkopen kan men kijken w hoe goedkoper is. En zelf elk jaar kijken wie ze contracteren. Zoals je telesur hebt en digicel. Zo creëert men werk voor anderen en heeft niemand de monopolie. Investeerders trekken.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen