woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

De regering praat met vakbonden over overbruggingsmaatregelen

lees ook ...

Unicef ondersteunt ministerie NH bij WASH-projecten in het b...

Het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) zal het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) bijstaan bij de uitvoering van water-, sanitatie- en hygiëne (WASH)-projecten in het binnenland. Di...

De regering Santokhi/Brunswijk heeft voorafgaand aan de regeringsraad op 09 juni 2021 de vertegenwoordigers van de diverse vakbonden gehoord en geïnformeerd over het hersteltraject naar een gezonde economie. President Santokhi zegt er vanuit te gaan dat de vakbonden ook weten hoe diep het dal is waarin we zijn terecht gekomen en zegt er op te rekenen dat de vakbonden begrijpen wat mogelijk is, en wat niet. De regering kijkt nu al maanden uit naar beloofde en concrete voorstellen.

Vanwege de financieel-economische ontwikkelingen en maatregelen die de overheid moet nemen om de economie gezond te maken en het effect daarvan  op het dagelijks leven van de burger, zegt de regering  alvast enkele ondersteuningsmaatregelen bespreekbaar te maken met de vakbonden. In het kader van het herstel van de economie, zal door de regering een aantal fiscale maatregelen worden voorgesteld. De belangrijkste voorstellen zijn: het rationaliseren van de EBS-tarieven en het liberaliseren van de koers. Voor de sociaal zwakkeren zullen deze hogere tarieven worden worden gecompenseerd.

Er zullen een aantal sociaal compenserende maatregelen door de regering worden getroffen vervat in het Ondersteuningsplan. Deze richten zich  op het versterken van de koopkracht van burgers, om zo de herstelfase te kunnen overbruggen. De maatregelen in het ondersteuningsplan, zullen gedurende één jaar van kracht zijn. Deze  zullen in het te herziene belastingstelsel, met herziene belastingschijven, en de BTW worden geïncorporeerd.

President Santokhi zegt de inzichten van de vakbonden  mee te nemen om te verwerken in de ondersteuningsmaatregelen. Op 18 juni zit de regering weer aan tafel met de vakbeweging.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe regering praat met vakbonden over overbruggingsmaatregelen