zaterdag 20 april 2024
27 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
5
(1)

De regering bezig met laten doorlichten EBS

lees ook ...

Familieconcert De Ralims

In Theater Thalia wordt op 19 april aanstaande een familieconcert gehouden. Tijdens ‘Familieconcert De Ralims” zullen drie neven op de planken staan in Suriname voor “een avond vol nostalgie”. Het con...

Naar aanleiding van de geruchten betreffende corruptie bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft de regering een aanvang gemaakt met de doorlichting van het bedrijf. President Chandrikapersad Santokhi gaf op 22 augustus in het parlement aan dat er “op basis van het door het bedrijf Ernst en Young uitgebrachte rapport, er bevindingen, conclusies en aanbevelingen zijn gedaan” 

De regering heeft een clusterteam ingezet om het uitgebrachte rapport grondig te bestuderen. Het team zal de regering vervolgens adviseren met betrekking tot de reorganisatie van EBS, alsook de aanpak van de misstanden binnen de onderneming.

“Terwijl, dit traject wordt afgelegd, wordt informatie gebracht, over mogelijke misstanden, gepleegd door leden van de RvC en directieleden bij de EBS. Het Crisisteam heeft de opdracht gehad om in deze kwestie een apart onderzoek in te stellen. Op basis van het resultaat, van dit onderzoek, zal de regering het besluit nemen, tot het inschakelen van de justitiële autoriteiten”, aldus het staatshoofd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe regering bezig met laten doorlichten EBS