dinsdag 30 mei 2023
31.3 C
Paramaribo
14.6 C
Amsterdam
0
(0)

De prijs van bladgroente daalt in deze periode

lees ook ...

26 boeren in Nickerie hebben grond van minimaal 15 hectaren ...

In februari dit jaar is door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een algemene bekendmaking via de mediahuizen geplaatst dat geïnteresseerde rijstboeren zich konden registreren voor...

Landbouwers verwachten dat de prijs van bladgroente daalt in deze periode. De komende weken zal het verder dalen. Stabiel blijven de prijzen van antroewa, boulanger en tomaten. Soms gaan die zelfs omhoog. Hierdoor kan er gecompenseerd worden en kunnen deze werkers toch voorzien in hun levensonderhoud.

In deze tijd van het jaar gaan de prijzen van bladgroente omlaag. De komende tijd kunnen zij nog meer dalen. Een landbouwer kan twee dingen doen in zo’n geval: je oogst verloren laten gaan of  verkopen tegen de kostprijs, om zo jouw investering terug te verdienen.

“Het is een jaarlijks terugkerend iets dat de prijzen van groenten rond deze periode dalen. Maar van het jaar zullen de prijzen waarschijnlijk sterker dalen, omdat er sprake is van zware regen. Ook plant haast een ieder tegenwoordig op kleine schaal”, zei een landbouwer tegenover de pers. “In zo een seizoen is het meestal een goede combinatie van zon en regen. Maar de afgelopen dagen hebben we te kampen gehad met zware regen. Je moet dan geluk hebben dat je oogst uitkomt en indien dat het geval is, moet je die zo snel mogelijk afzetten. Een ander probleem is dat haast een ieder aan kleine landbouw doet en zelf probeert te verkopen. De afzet neemt hierdoor sterk af, waardoor je de prijzen niet te hoog kan zetten, anders blijf je ermee zitten”, aldus deze landbouwer.

Als  landbouwer moet men creatief zijn. Niet altijd is het mogelijk om de juiste prijs te handhaven van een bepaald aanplant. Toch is het mogelijk om winst te maken uit andere landbouwproducten en hiermee te compenseren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe prijs van bladgroente daalt in deze periode